Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz E 300 L: Pětimetrová E-Klasse pro čínský trh

Diskuze (6)
Specifikem čínského trhu je poptávka po prodloužených verzích sedanů vyšší střední třídy. Mercedes vstupuje do tohoto segmentu s pětimetrovou variantou třídy E.

Třída E s délkou třídy S – to je přesně vůz, který movití Číňané od Mercedesu žádají a stuttgartská automobilka jde vstříc jejich touhám. Rozvor sedanu třídy E narostl v prodloužené verzi o 14 centimetrů, měří 3014 mm a celková délka karoserie je 5008 mm.

Důvod vzniku této verze je prostý: od určité společenské úrovně patří v Číně k dobrým mravům mít auto se šoférem. Majitel si tedy chce vzadu užít nadstandardní komfort a vyžaduje delší prostor pro nohy. Statistika v tomto hovoří jasně: 90 % sedanů vyšší střední třídy se na čínském trhu prodá s prodlouženou karoserií.

Prodloužená třída E (V212) se bude nabízet v provedení E 300 L. To má pod kapotou vidlicový šestiválec o objemu 3,0 litru, který dosahuje výkonu 170 kW a nejvyššího točivého momentu 300 Nm. Později přijde i čtyřválcová alternativa E 260 L CGI s přeplňovanou osmnáctistovkou o výkonu 150 kW (maximum točivého momentu 310 Nm). I přes odlišné označení se nejedná o nic jiného, než místní verzi evropského E 250 CGI.

Sedan v provedení Long je již čtvrtou variantou třídy E na čínském trhu – souběžně s ním má na pekingském autosalonu místní premiéru E Cabriolet, standardní sedan E a E kupé jsou v nabídce pro čínské zákazníky již od loňského roku. Třída E s karoserií kombi se vzhledem k preferencím v tomto segmentu v Číně neprodává.

V současnosti se v Číně vyrábí a prodává hned několik prodloužených sedanů vyšší střední třídy. Jedná se o Audi A6L (existuje i menší A4L), loni se představilo Volvo S80L a počítá se i s prodlouženou verzí nové generace BMW 5 L.

Diskuze (6)
Avatar - Balkan
28. 4. 2010 15:10
zas cina?
vidim ze roky sa liezlo do zadku americkym kupcom a vyhovovalo sa im cenami, vybavou a tak...proste vo vsetkom, aj modelmi..a teraz, rakosnici chcu 4valec a predlzenu verziu..tak teraz sa im vtieraju vsetci, Audi, Skoda, Mercedes, BMW....a my? europa nic? asi nic :-(
Avatar - gld
24. 4. 2010 17:57
Re: Foto
..že bude jazdiť na krátkej verzii..? >:D
24. 4. 2010 00:05
Re: Foto
a jaky je rozdil mezi obtloustlym poloplesatym umastenym evropanem...
Avatar - gld
23. 4. 2010 21:12
Re: Foto
toto nebude ten pravý koráb pre eurodrzkov, tak načo sa hrať, jazdiť tým bude malý škaredý aziat v strednom veku >:-[]
Avatar - hattori_hanzo
23. 4. 2010 20:48
Foto
Zajímavý je,že ačkoliv na propagačních snímcích pro Evropu je obvykle za volantem vyfocenej nějakej typickej eurodrzek,tak tady mi to příjde jako takový dva ukázkový japanjoudové. :-)