Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz letos obnoví většinu SUV

Jan Mička
Diskuze (24)
Na výroční tiskové konferenci Daimleru se neřešily pouze finance, ale také budoucnost modelové palety. Letos projdou obměnou skoro všechna SUV Mercedes-Benz.

Samozřejmě, že finance hrály ze strany Daimleru poměrně velkou roli, více než to nás však zajímalo, jak to bude s dalšími modely Mercedes-Benz. Těšit se letos například můžeme na nové crossovery GLC, GLS a GLE Coupé, které mimo jiné uvidíme ve filmu Jurský svět.

Jak jsme uvedli již dříve, Mercedes-Benzy GLE Coupé a GLS jsou postaveny na modelech M a GL. GLC však bude novým vozem, který v portfoliu automobilky nahradí schopné, leč silně „krabicovité“ GLK. Jak vyplývá z dosud zveřejněných špionážních fotografií a videí, zůstane mu zachováno dvoulamelové členění rozměrné masky chladiče a vnější tvary dostanou ladnější obliny.

O motorové paletě Mercedes-Benzu GLC se prozatím spekuluje, alespoň část z nich však bude pocházet od sedanu a kombi třídy C a chybět by nemusela ani verze AMG s osmiválcem o výkonu 350 kW. Otázkou ale je, zda výrobce nabídne pouze varianty s pohonem všech kol, nebo zapojí i "zadokolky". Současné GLK vám totiž druhou možnost nabízí hned u čtveřice motorů (200, 250, 200 CDI a 220 CDI).

Jan Mička
Diskuze (24)
Avatar - PERNO
8. 2. 2015 12:46
Re: MB
Načo Passat? Veď Forman by stačil podla mňa. S pozdravom Tajemný hrad v Karpatech.
8. 2. 2015 11:02
Re: MB
Píšu pouze své osobní názory, podpořené mou praktickou zkušeností. Já tajemný hrad v Karpatech nejsem, takže v mé kartě jsou všechna auta, která jsem používal od doby, kdy jsem se tady zaregistroval .... Škoda Forman tam není ;-)
Avatar - PERNO
8. 2. 2015 10:15
Re: MB
To je úplne nepodstatné :-) Ale tvrdiť o dobrom aute že je nezmysel, rozprávať tu o ˇženách za volantom", prerastenom kombi na kolech od žebřiňáku, penilní extenzor a o důležitým panáčkovi, to už smrdí trochu závisťou alebo iným komplexom. Ale tak každý má právo na svoj názor, ale u teba to bude asi niekde inde :-) želám veľa úspechov so Škodou Forman.
8. 2. 2015 06:57
Re: MB
Ješiš ... Nějak nevidím v tvé kartě věk ani čím jezdíš. Chápu, že pro někoho může být GL vlhký sen, ale pokud zhodnotíš objektivně jeho jízdní a provozní schopnosti, tak přijdeš na to, že je to děsběs ....
Avatar - PERNO
7. 2. 2015 22:52
Re: MB
Vacsina ludi to tak neberie, pre niekoho to je bezny standard, ale taki zavidici casto pouzivaju podobne slova ako ty ;)