Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Marco Polo Activity pro cestovatele (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mezi letošní novinky automobilky Mercedes-Benz patří i obytné modely Marco Polo a Marco Polo Activity.

Začátkem letošního roku představil Mercedes-Benz nástupce modelové řady Viano, jímž se stala zcela nová třída V a v létě následovalo odhalení nové generace sesterského užitkového modelu Vito, nabízejícího vedle dodávkových verzí i čistě osobní provedení.

Tyto dvě letošní novinky, představené na letošním veletrhu Caravan Salon v Düsseldorfu, doplnily i jejich campingové verze. Ty jsou vyvinuté a vyráběné ve spolupráci s firmou Westfalia a nesou tradiční označení Marco Polo v případě třídy V a Marco Polo Activity pro vozy jejichž základem je Vito.

První z nich má v interiéru dvojici předních samostatných a otočných předních sedadel spolu s dvoumístnou posuvnou a sklopnou lavicí. Vedle ní je u levé stěny umístěna kuchyňka s dvojicí plynových hořáků, lednicí o objemu 40 litrů a dřezem s tekoucí vodou. Nádrž na vodu má objem 38 litru a pro odpadní vodu je připravena nádrž na 40 litrů.

Mezi předními a zadními sedadly může být umístěn sklopný stolek. Pro přespání se zadní lavice rozloží v pohodlné dvoumístné lužko a další dvě místa na spaní, jsou pod výklopnou střechou.

K pohonu verze Marco Polo slouží 2,1-litrový vznětový čtyřválec s výkony 100 kW, 120 kW a 140 kW. Vrcholem nabídky je pak nejvýkonnější provedení z této trojice s označením 250 BlueTec ve spojení s pohonem všech kol.

Model Marco Polo Activity sice postrádá kuchyňskou linku, ale na druhou stranu nabízí standardně prostor pro pětici cestujících. Dvojici předních sedadel totiž doplňuje rozměrná třímístná zadní lavice, která se může samozřejmě rozložit na pohodlné lužko pro trojici osob. Stejně jako verze Marco Polo je i Activity vybaveno zvedací střechou, pod níž je lužko pro další dva spáče.

Díky skutečnosti, že základem pro Marco Polo Activity je Vito, nabízí tento model možnost volby z verzí vybavených pohonem předních, zadních nebo všech čtyř kol v kombinaci s jedním z pěti motorů o výkonu od 65 kW do 140 kW.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - tomtoylc
21. 9. 2014 19:17
MB
nádhera :yes: :yes: