Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz míří na zrušenou vojenskou základnu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Mercedes-Benz pokračuje ve vývoji svých osobních vozů s autonomním řízením a je hodlá testovat v novém prostředí.

Automobil s autonomním řízením, který si poradí s jízdou po dálnici již Mercedes-Benz má, ale nyní hodlá německá automobilka začít s městským provozem. Do hledáčku vhodného testovacího areálu se dostalo několik vhodných míst, z nichž byla nakonec vybrána zrušená vojenská základna.

Tou má být podle Motorauthority Concord Naval Weapons Station v Kalifornii, která od roku 1942 sloužila k ukládání munice a od roku 2005 je víceméně mimo provoz a pro automobilku představuje ideální testovací areál.

Mercedes-Benz má mít na základně k dispozici okolo 32 kilometrů zpevněných cest. Ty vedou mezi budovami a nabízejí řadu křižovatek. Právě takové prostředí má být ideální pro simulaci městského provozu při testování autonomního řízení.

Vývojový tým zde může navodit nejrůznější situace, které budou odpovídat reálnému provozu ve městech. Ten totiž pro vozy s autonomním řízením představuje mnohem složitější prostředí než například dálnice.

Vedle dopravního značení a okolního provozu v podobě motocyklů, osobních a nákladních automobilů totiž musí vozy s autonomním řízením ve městech sledovat rovněž chodce a cyklisty. Ti jsou navíc ve většině krizových situací nejméně ukáznění a zároveň nejvíce zranitelní.

Mercedes-Benz tedy hodlá svůj systém autonomního řízení naučit zvládání nejrůznějších situací od sledování jednostopých vozidel proplétajících se kolonami až po chodce přebíhající silnice na červenou nebo mimo vyznačené přechody.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
23. 10. 2014 14:30
Re: opravdu
Mně by takový, naprosto spolehlivý systém, vůbec nevadil. Když jedeš třikrát do týdne 200 km tam a 200 zpátky, vesměs po dálnici, už na tom nemůže být nic, co by tě bavilo... Nebo když se potřebuješ přepravit po náročné dni zpátky z Prahy a jsi úplně vyfluslej...
23. 10. 2014 10:02
Re: opravdu
Pokud nebude potřebovat dozor, ano. Jinak ne.
Avatar - speedfred
23. 10. 2014 09:11
Re: opravdu
súhlasím s tebou,načo to komu je - ludia už teraz nevedia kam íst bez navi a toto bude úplný koniec.
adaptívne tempomaty som mal v dvoch autách a nič-moc spokojnost,je pravda ze to boli jedny z prvých a ešte nevedeli stop and go.
23. 10. 2014 00:14
opravdu
Tento systém někdo potřebuje, nebo chce? Já si chci auto řídit sám. Nepohrdnu asistentem chranicim před kolizi,nebo aktivní tempomatem který se umí postarat o auto v koloně, ale tohle už ne. Asi stárnu. :-)