Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz odhaluje novou generaci terénních nákladních vozidel Zetros

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Mercedes-Benz Zetros, který vyniká svými schopnostmi mimo zpevněné vozovky, nastupuje v nové generaci s přepracovanou technikou i designem.

Mercedes-Benz první generaci modelové řady Zetros představil během veletrhu Eurosatory v Paříži v roce 2008 a následně jej nabízel v armádních i civilních provedeních s konfiguracemi podvozků 4x4 a 6x6. Nyní začíná Mercedes-Benz představovat novou generaci tohoto nákladního vozidla určeného pro provoz v náročném terénu.

Zetros má i ve své nové generaci představovat 40tunové nákladní vozidlo, které bylo navrženo pro trhy a podmínky s vysokým podílem provozu v náročném terénu. Právě tomu byla podřízena konstrukce podvozku i samotný design kabiny.

Motory pro nový Mercedes-Benz Zetros podle oficiálních materiálů automobilky nabídnou nejvyšší výkon až 375 kW (510 k) a točivý moment 2400 N.m. Samozřejmostí je stálý pohon všech kol.

Mercedes-Benz se při vývoji nové generace této modelové řady nákladních vozidel zaměřil i na design, což odhaluje především přepracovaná mřížka masky chladiče, která má přispívat k lepšímu chlazení pohonné jednotky. Další zdokonalení má představovat lepší přístup do kabiny a přepracovaná palubní deska má vynikat výrazným zlepšením v oblasti ergonomie.

Mercedes-Benz prozatím neuvádí bližší informace k technice, ale uvádí, že Zetros bude i nadále k dispozici s motory ve variantách Euro III a Euro V pro provoz v oblastech se špatnou kvalitou paliva. Hlavní trhy pro nový Mercedes-Benz Zetros pak má představovat Střední východ, Afrika nebo Latinská Amerika.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme