Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Action Mobil Pure 5000 Zetros je ideální obytné vozidlo pro dobrodruhy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Mercedes-Benz Zetros, který vyniká svými schopnostmi mimo zpevněné vozovky, se stal základem pro obytný automobil od společnosti Action Mobil GmbH, s nímž lze vyrazit na téměř jakoukoliv expedici.

Popularita obytných vozidel, s nimiž lze opustit bezpečí zpevněných vozovek i přeplněných kempů, je v posledních letech stále větší, což se dokonale odráží v jejich rozšiřující se nabídce.

Důkazem může být i nabídka rakouské společnosti Action Mobil GmbH, která zahrnuje širokou paletu obytných nástaveb na podvozcích nákladních vozidel s dvojicí, trojicí nebo i čtveřicí náprav. Action Mobil Pure 5000 Zetros tedy na dvounápravovém podvozku zastupuje ta kompaktnější obytná vozidla z produkce této společnosti.

Základem je zde, jak napovídá již samotný název tohoto modelu, těžký nákladní automobil Mercedes-Benz Zetros 4x4, k jehož pohonu slouží přeplňovaný vznětový šestiválec o objemu 7,2 litru s výkonem 240 kW (326 k) a točivým momentem 1300 N.m.

Action Mobil Pure 5000 Zetros s celkovou délkou 8500 mm, šířkou 2470 mm a výškou 3770 mm nese obytnou nástavbu dlouhou 5000 mm. Ta má ve své přední části průchod do kabiny řidiče, úložné prostory, sprchový kout a toaletu. Zhruba ve středu naproti vstupním dveřím je kuchyně a zadní část je vyhrazena pro sedací soupravu se stolkem, kterou lze proměnit v lůžko, navazující na postel v zadní části.

Posádka může při svých expedicích počítat s nádržemi na 460 litrů pitné vody a 130 litrů odpadní vody, které doplňuje trojice 18litrových nádrží k toaletě. Solární panely na třeše nástavby mohou poskytovat potřebnou elektrickou energii vybavení nástavby, zahrnující mimo jiné i lednici. Samozřejmostí je i samostatný systém topení a klimatizace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Doporučujeme

8. 1. 2019 21:49
Re: Zetros není špatnej, ale Tatra je Tatra
To je pre Tatru už normál, žiadny výnimočný výkon, nejaká cesta okolo sveta... >:-[]
Ale neviem, či by to nejaká dnešná tatrovka s vodou chladeným motorom zvládla...
8. 1. 2019 14:35
Pět dní zpožděni
[odkaz]
Avatar - JirkaV8
8. 1. 2019 12:56
Re: Tatra
Bavime se o stavbe nakladniho terreniho obytneho auta, neni to uplne levna zalezitost. Mnoho Cechu jej nepodstavilo a nejelo s nim cestu alespon na par mesicu. Vyjmenuj tedy prosim alespon 3 ze soucasne doby, rad si poslechnu :-)

Kdyz tu pletes neco zcela jineho, tedy osobaky tak Lada byla kulisarna, ktera nebyla nicim specialni ani typem vyletu ani autem. Remca z Bronca znam ze Slunecnich skal osobne, dik ty moc chytra teta >:D
Avatar - wakantanka
8. 1. 2019 11:56
Re: Tatra
Ale teta makový. Hoď si do Googlu Lada svetom, alebo Bronco namiesto hotela. A takýchto typkov je plno a nepotrebujú ani nové povozy ani brutálne mediálne pokrytie.
Avatar - bystron
8. 1. 2019 10:04
taky chci
Takový resp. hodně podobný má i VideoGustav z youtube :yes: