Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz otevřel v Pekingu novou motorárnu

Jan Mička
Diskuze (9)
Mercedes-Benz slavnostně otevřel novou motoráku v Pekingu. Poprvé tak bude vyrábět motory mimo Německo.

V dnešní době již nikoho nepřekvapí, že automobilky převádějí výrobu na východ od nás. Ať už se jedná o Rusko nebo Čínu, rozvoji prodejů na tamních trzích to rozhodně pomáhá. Mercedes-Benz byl velmi důsledný a v Pekingu otevřel zcela novou motorárnu. Slavnostní ceremoniál proběhl v pondělí 18. listopadu.

Nový výrobní závod Beijing Benz Automotive Corporation (BBAC ) vznikl na zelené louce během dvou let od položení základního kamene. Automobilka do něj investovala 400 milionů dolarů a vyrábět zde bude čtyř a šestiválcové motory pro osobní vozy a dodávky z místní produkce podniku Fujian Benz. Vše je založeno na flexibilní výrobní lince, na které chce automobilka ročně vyrábět čtvrt milionu pohonných jednotek. A to teprve v počáteční fázi.

Podle Franka Deisse, prezidenta BBAC, podléhá výroba globálně uznávaným standardům automobilky Mercedes-Benz. Aby byla zaručena skutečná kvalita, budou pracovníci závodu pravidelně školeni jak během procesu výroby, tak i v rámci zahraničních vzdělávacích programů.

Jan Mička
Diskuze (9)
Avatar - Flash666
22. 11. 2013 00:49
Re: co naděláme
to nebyla cina ale polsko a spanelsko ;)

PS: audi zase hodne veci dela v turecku... kazda automobilka vyrabi kazdej kus nekde jinde po svete
Avatar - vabis
19. 11. 2013 19:12
co naděláme
už jednou si nabil mercedes ústa s čínou (koroze 210 a 220) bohužel kdo není v číně skoro jak by nebyl, daň za globalizaci, smíšené dojmy ;-\
19. 11. 2013 12:53
Re: Nová Éra
V té době se EU už zase možná bude rozvíjet. ;-)
19. 11. 2013 12:51
Celkem fajn
"Mercedes-Benz slavnostně otevřel novou motoráku v Pekingu. Poprvé tak bude vyrábět motory mimo Německo." když jsem si přečetl tyhle věty přemýšlel jsem že pokud by vyráběli v motoráku mohli by vyrábět kdekoliv i v tom Německu. ;-)
Avatar - Magister
19. 11. 2013 12:10
Re: Nová Éra
Spíše na jiné rozvojové trhy.