Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SL 550 Night Edition: Noční rozlučková edice i pro USA

David Bureš
Diskuze (0)
Nová generace Mercedesu-Benz SL je už na obzoru, ještě předtím však na americké zákazníky čeká limitovaná edice současného provedení.

Mercedes-Benz představuje pro americký trh speciální edici SL 550 Night Edition, která vznikne v limitovaném počtu 100 exemplářů. Stejně označenou edici tohoto kupé-kabria poznali evropští zákazníci již loni. Oba vozy jsou svým vzhledem totožné.

Karoserie kupé-kabria je lakovaná matným černým lakem Magno, který je automobilkou romanticky přirovnán k barvě noci. Odstín má zdůraznit linie vozu. Dvoubarevná hliníková kola s pěti dvojitými paprsky pochází od divize od AMG a jsou 19palcová.

I ostatní detaily se shodují s evropskou verzí. Třmeny předních brzdových kotoučů jsou stříbrné a nesou logo Mercedesu, všechny čtyři světlomety jsou zatmavené.

V interiéru dominuje černá kůže v kontrastu s chromovanými detaily. Stejně se lesknou i otvory systému Airscape v opěradlech sedadel, který přivádí teplý vzduch ke krkům obou cestujících. Sedadla jsou nově navržená, obložení střechy je tak jako zbytek interiéru rovněž černé.

Automobil stojí na základech verze SL 550. Evropského zákazníka může toto označení zmást, americké SL 550 má nicméně shodné parametry s evropským SL 500. V motorovém prostoru se tak nachází identický vidlicový osmiválec o objemu 5461 cm3. Výkon motoru je 285 kW v 6.000 min-1, vrchol točivého momentu 530 Nm je dostupný mezi 2800-4800 min-1.

Všechna americká SL jsou od modelového roku 2011 standardně vybavena kontrolou tlaku v pneumatikách, lepším rádiem a satelitní navigací se funkcí Sirius, která řidiče informuje o aktuální dopravní situaci.

Současná generace Mercedesu-Benz SL je na trhu dlouhých 10 let, nástupce se však dočkáme příští rok. Střecha vozu zůstane u pevné skládací konstrukce, motorová paleta bude sestavena z nových nebo modernizovaných vidlicových šestiválců a osmiválců s přímým vstřikováním benzinu.

David Bureš
Diskuze (0)