Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SL: Jaký je život s legendou?

Lukáš Prejzek
Diskuze (0)

Velkým příznivcem Mercedesu R 107 je Ladislav Semián. S roadsterem, tvořícím zlatý hřeb jeho sbírky klasických aut, strávil už celé desetiletí. Má s ním proto bohaté provozní i servisní zkušenosti. Co všechno už spolu zažili?

Proč jste se z obrovské nabídky youngtimerů rozhodl právě pro Mercedes R 107?

Na začátku příběhu vedoucího k pořízení byly dvě zdánlivě nesouvisející věci: blížící se kulatiny a televizní spot. A ten mě ovlivnil zcela zásadně, byť ke smůle tvůrců a zadavatele reklamy jinak, než by si inzerent přál. Jednalo se o později v televizi zakázanou reklamu na sušenku Fidorka, kde malá holčička přechází přes přechod, u něhož zastaví černý Mercedes R 107. Dítě praští panenkou do kapoty, čímž aktivuje airbagy, a následně spolujezdkyni z vozu ukradne sušenku.

Takže jste reklamu nevnímal jako na sušenku, ale na roadster…

Ano, zcela banální příběh, na jehož konci měla být moje touha po zakoupení sladkosti. Jenže po zhlédnutí reklamy se ve mně probudila touha pořídit si ten mercedes. Aby ovšem celý plán měl tu správnou originalitu, rozhodl jsem se, že by bylo hezké si toto auto koupit ke kulatinám. A co může být lepšího než si koupit auto z roku svého narození?

Video se připravuje ...

S tak originálními podněty jsme se ještě nesetkali! Co bylo dál?

Většině lidí by tento fakt stačil. Jenže jsem po čase zjistil, že mě neuspokojuje myšlenka mít „jen“ auto svého roku narození, ale že bych byl rád, kdyby to auto bylo ideálně vyrobeno v den mého narození. Zdánlivě pošetilá a bláznivá myšlenka rozjela velký kolotoč hledání, telefonování a psaní e-mailů.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Lukáš Prejzek
Diskuze (0)

Doporučujeme