Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Sprinter City 75 získal ocenění Minibus of the Year 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Mercedes-Benz Sprinter City 75, jehož základem je nová generace modelové řady Sprinter, se může pochlubit prestižním titulem Minibus of the Year 2019.

Mercedes-Benz Sprinter City 75 zvítězil ve druhém ročníku soutěže Minibus of the Year. Po sérii zkoušek provedených v rámci letošní dubnové akce Minibus Euro Test in Madrid o jeho prvenství rozhodla porota ze zástupců nejvýznamnějších evropských časopisů o silniční dopravě z jednadvaceti států Evropy.

Podle poroty si Mercedes-Benz Sprinter City 75 v konkurenci dalších čtyř vozidel vedl v testech nejlépe. Minibusy byly testovány v reálných silničních podmínkách na stoupajících i klesajících tratích, na dálnicích, v úzkých uličkách a v celé řadě dalších nejrůznějších situací.

Porota ocenila v případě minibusu Sprinter City 75 využití vnitřního prostoru pro cestující a skutečně velkou zasklenou plochu, ekonomickou efektivitu a moderní asistenční systémy, které zvyšují aktivní bezpečnost vozidla.

Mercedes-Benz Sprinter byl ve své nejnovější generaci oficiálně představen začátkem února roku 2018 v Duisburgu a představuje v nabídce lehkých užitkových vozidel koncernu Daimler AG klíčový model.

Novinka navazuje na svého předchůdce širokou paletou nabízených provedení a také se stala základem pro vozidla, za jejichž vývojem a výrobou stojí divize Mercedes-Benz Minibus GmbH.

Mercedes-Benz Sprinter City 75 má podle materiálů výrobce hrát významnou roli v nabídce minibusů své značky. Toto provedení s celkovou délkou 8500 mm a rozvorem náprav 5095 mm je k dispozici až s 38 sedadly a díky svému nízkopodlažnímu provedení interiéru má být velmi flexibilní v konečném uspořádání sedadel a prostoru pro invalidní vozíky, kočárky nebo stojící cestující.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

13. 4. 2019 11:03
bus
Vypadá to jak výloha. U nás jedzi podobné hrůzy postavené na Iveco daily - úzké nepohodlné sedačky, mizerný komfort jízdy - kostitřas, v zimě lednička v létě sauna :-(