Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler Buses myslí i na cestující se sníženou pohyblivostí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autobusy značek Mercedes-Benz a Setra nabízí komfortní nástup i prostor pro osoby se sníženou pohyblivostí a vozíčkáře.

Daimler Buses napříč modelovými řadami autobusů značek Mercedes-Benz a Setra nabízí řadu řešení, jejichž cílem je usnadnit nástup i výstup a samozřejmě i samotné cestování osobám se sníženou pohyblivostí.

Mezi nejdůležitější prvky, které ovšem mohou usnadnit nástup i výstup i cestujícím bez jakýchkoliv omezení patří snížení světlé výšky na straně dveří u nízkopodlažních autobusů při jejich zastavení, jímž se například u značky Mercedes-Benz mohou pochlubit zástupci modelové řady Citaro.

Mercedes-Benz pak má ve své nabídce i minibusy Sprinter Mobility, které jsou zaměřeny na přepravu osob se sníženou pohyblivostí. Součástí výbavy těchto vozidel mohou být vedle nájezdových ramp i výtahy, které zajistí bezpečný a pohodlný nástup vozíčkářů do vozidla.

Vedle samotného nastupování i vystupování je pak v autobusech společnosti Daimler Buses myšleno na osoby se sníženou pohyblivostí i specificky upravenými prostory pro jejich pohodlné cestování. V případě vozíčkářů se většinou jedná o vyhrazená místa s kotevními body a bezpečnostními pásy, zabraňujícími samovolnému pohybu invalidního vozíku.

V případě autobusů pro dálkovou dopravu pak Daimler Buses vyzdvihuje svou vlajkovou loď v podobě patrového autokaru Setra S 531 DT. Ten může mít u zadních dveří výklopnou nájezdovou rampu s nosností až 350 kg a po jednoduchém vyjmutí sedadel nabízet dostatečný prostor pro cestující na invalidních vozících.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)