Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz těsně před premiérou poodhalil novou třídu B

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Velkoprostorové vozy možná už tolik netáhnou, Mercedes-Benz se ale svého kompaktního MPV nehodlá vzdát a připravuje se na představení nové generace třídy B.

Video se připravuje ...

Mercedes-Benz letos začal obměňovat svoji rodinu kompaktních modelů, když představil novou generaci hatchbacku třídy A, na níž navázal sedanem třídy A. Nová generace kompaktů bude podle oficiálních zdrojů do roku 2020 čítat hned osm členů, o tři více než dnes, v době klesajícího zájmu o MPV se však spekulovalo o tom, zda mezi nimi bude i nástupce třídy B.

Příchod nové generace třídy B byl potvrzen již na jaře letošního roku a nyní se Mercedes-Benz připravuje na oficiální premiéru. Ta se má odehrát v rámci letošního pařížského autosalonu na výstavišti Paris Expo Porte de Versailles.

Mercedes-Benz se tentokrát nevydal cestou, kdy automobilka na svou připravovanou novinku upozorňuje řadou upoutávek, ale zvolil řešení, kdy uvolnil první ochutnávku až těsně před samotným odhalením vozu.

Automobilka třídu B dlouhodobě označuje přídomkem Sports Tourer, přičemž nová generace má zdůraznit tu sportovní část označení. Nová generace má vypadat dynamičtěji než dosud a rozvíjet styl příbuzné třídy A, zároveň však má poskytnout více komfortu.

Mercedes-Benz slibuje též vysokou úroveň bezpečnosti se systémy převzatými z vlajkové lodi, třídy S, s třídou A bude zase vůz sdílet nejen platformu, ale také třeba nový multimediální systém MBUX.

První ochutnávka odhaluje tvary masky chladiče i hlavních světlometu a především nabízí několik pohledů do interiéru. Palubní deska s displeji namísto klasických přístrojů nabídne velmi podobné řešení jako u třídy A. Druhá řada sedadel nabídne opěradlo dělené na tři části, které má umožnit vysokou variabilitu využití zavazadlového prostoru.

Kompletní představení nové generace třídy A se očekává během zahájení autosalonu v Paříži v úterý 2. října letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - mariov8
2. 10. 2018 08:17
Becko neni zadne Becko
S předním pohonem možná nikdy nebude u řady lidí pravým mercedesem, ale z malých mercedesů bylo zvláště poslední Béčko vždy velice příjemným společníkem. Dostatek místa, výběr motorů dle gusta, patřičně naladěný podvozek, slušný kufr, ticho.
Avatar - kaa
2. 10. 2018 08:08
Re: Hezké
Jak tak koukám tak ten odporný tablet začnou cpát do všech modelů. No fuj.
Avatar - wakantanka
1. 10. 2018 15:59
Schvalne
Bude to Scenic/Grand Scenic ala Mercedes? :-)
1. 10. 2018 15:19
Hezké
Vypadá to hezky, ale ta cena ...