Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy S Edition 1 i na českém trhu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Nové modely značky Mercedes-Benz jsou již tradičně uváděny na trh v exkluzivním provedení Edition 1. A u nové generace třídy S tomu není jinak.

V polovině května Mercedes-Benz oficiálně odhalil novou generaci své třídy S a zároveň byly zveřejněny ceny pro český trh. Standardní modely a bohatou nabídku výbavy a doplňků na přání doplňuje i provedení Edition 1, které bude k dispozici prvních dvanáct měsíců produkce nové třídy S pro všechny její verze.

Mercedes-Benz třídy S Edition 1 může mít karoserii v metalickém modrém laku Anthracite nebo zářivě bílé Diamond Bright. K úpravám exteriéru lze připočíst i rozměrnou panoramatickou střechu a označení „Edition 1“ na blatnících.

Interiér nabízí čalounění sedadel kůží Nappa, kombinující odstín modré deep sea s béžovou, zatímco na strop je použito mikrovlákno DINAMICA porcelain a podlahu kryjí koberečky z programu designo. Nechybí ani obložení dřevem, podsvícené prahy a ambientní osvětlení prostoru pro cestující.

Elegantní exteriér a luxusní interiér samozřejmě doplňuje v rámci Edition 1 řada prvků zvyšujících bezpečnost a komfort jízdy, mezi nimiž jsou aktivní asistenti hlídání mrtvého úhlu, jízdy v pruzích a prevence při kolizi zezadu nebo systémy Distronic Plus s funkcí Steer Assist a BAS Plus s funkcí Cross-traffic asist, brzdy Pre-Safer s aktivní ochranou chodců a automatické rozpoznání dětské sedačky na sedadle spolujezdce.

Součástí výbavy Edition 1 je také sada osvětlení Intelligent Light Systém, obsahující LED světla a asistent adaptivních dálkových světel Plus. Další prvky výbavy představuje paket Air Balance, jenž má na práci tvorbu ionizovaného vzduchu a sada prvků usnadňujících parkování.

Všechny zmíněné prvky výbavy lze získat samostatně, ale na rozdíl od zaškrtávání jednotlivých položek v ceníků může paket Edition 1 nabídnout exkluzivitu vlastnictví vozu z prvního roku výroby a případně i úsporu necelých třiceti tisíc Kč.

Na českém trhu je Edition 1 nabízena formou paketu za příplatek 504.948 Kč pro verze S 350 BlueTEC a S 400 HYBRID, zatímco pro S 500 a všechny tři verze s prodlouženým rozvorem je za 426.583 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Avatar - twistedTSD
31. 5. 2013 19:54
Re: Ovšem...
Image. Každopádně nevím, proč na něj zas 10 lidí reaguje.
31. 5. 2013 14:03
Re: Ovšem...
Není ;-)
31. 5. 2013 09:04
Re: Ovšem...
Také se mi líbí. Dokonce celkem funguje i ta klesající linka. Jen ten plastový kryt radaru...
Avatar - Magister
31. 5. 2013 09:00
Re: Ovšem...
Tady na této fotografii se mi líbí asi nejvíce. Už se těším, až to auto uvidím naživo...
Avatar - Magister
31. 5. 2013 08:56
Re: krasa
S coupé bude určitě taky hodně zajímavé. Jinak souhlas...tohle je sériová špička.