Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy X se promění v šestikolový EXY Monster X Concept

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Carlex Design prostřednictvím své divize Pickup Design připravuje extrémní proměnu pick-upu třídy X v monstrum s trojicí náprav a karbonovou karoserií.

Carlex Design má na svém kontě řadu návrhů a realizací unikátních automobilových interiérů od sportovních vozů jako je BMW Z4 přes off-roady ve stylu Mercedes-Benz třídy G až po luxusní provedení třídy V a nechybí ani kabiny těžkých nákladních vozidel.

Nejnovější směr, jímž se polská společnost vydává prostřednictvím své divize Pickup Design, jsou úpravy terénních pick-upů. V nabídce lze narazit na pěkně ostrý Volkswagen Amarok nebo Mercedes-Benz X.

Pickup Design v současnosti svým zákazníkům nabízí šest různých provedení úprav pick-upů třídy X pod označením EXY, u nichž se lze rozhodnout mezi úpravou v drsný terénní stroj nebo spíše na čistě silniční využití zaměřený styl. Všechna tato provedení ovšem zůstávají věrná čtyřem kolům.

To ovšem neplatí pro EXY Monster X Concept, který sice v nabídce nefiguruje, ale Pickup Design jej již začíná prezentovat jako model, který se má brzy stát králem silnic. Za tímto účelem má tento stroj disponovat trojicí náprav a náležitě agresivní vizáží.

Karoserie třínápravového pick-upu má být podle oficiálních materiálů Pickup Design vyrobena z uhlíkových vláken a očekává se, že tento materiál bude použit na povrchové panely, kryjící původní skelet třídy X.

Vedle trojice náprav a použití uhlíkových vláken bude EXY Monster X Concept přitahovat pozornost i díky masivně rozšířeným blatníkům či kolům obutým do silničních pneumatik. Za zmínku pak stojí v předním nárazníku usazený naviják, světelná rampa nad čelním sklem či ochranný rám nad žlutě lakovaným nákladovým prostorem.

Pickup Design prozatím nezmiňuje techniku a neuvádí ani cenu svého nového zástupce, ale zdůrazňuje, že šestikolový pick-up bude největším „monstrem“ z jeho dílem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
18. 12. 2018 10:35
Kolos
Tomu říkám kolos. Hodně zajímavé, každopádně to bude určitě stát majlant.
18. 12. 2018 10:04
.
Pěkný, ale v praxi nepoužitelný...