Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz U-Class: Trojcípá hvězda opět proti Rollsu(?)

Michal Fokt
Diskuze (9)
Mercedes momentálně chce, aby jeho nejluxusnější model byla i nadále třída S. Ale co když to časem už nebude stačit?

Pokus konkurovat britským značkám Rolls-Royce a Bentley se znovuoživeným Maybachem Daimleru nevyšel a tak bylo rozhodnuto, že vrcholným modelem propříště bude prodloužená třída S v edici Maybach, s rozvorem nataženým o 20 cm oproti standardnímu Longu. Ale opravdu tohle řešení bude stačit? Mohlo by se lehce stát, že Mercedesu konkurence ujede a to by pro nejprestižnější německou značku asi nebylo moc dobré.

Nad tím, co by Mercedesu pomohlo udržet tempo se zamyslel student kalifornského Art Center College of Design Scott Wu Kaiser a navrhl vizi třídy U (Üppig), která by se nacházel nad stávajícím topmodelem S-Class. Ten má tvary, charakteristické spíše pro britské značky, nicméně prolisy na bocích jasně odkazují na současné modely s trojcípou hvězdou ve znaku.

Limuzína je dlouhá 5390 mm a má rozvor 3175 mm, což je více, než u Bentley Flying Spur, ale méně, než má Rolls-Royce Ghost, i v tomto případě by však určitě také přišla ke slovu prodloužená verze. K pohonu by sloužil dvěma turby přeplňovaný motor V12 6,0 l, roztáčející zadní kola.

Michal Fokt
Diskuze (9)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 4. 2014 21:56
Re: dvojchyba
To máš pravdu, ale je otázka, jestli se toho MB chytí, podle mě spíše ne. Možná bude sledovat reakce, ale na výrobu velkého konceptu to nevidím.
Avatar - flyboyeda
30. 4. 2014 18:09
Re: dvojchyba
není důležité kdo stím přišel

důležité je kdo stím odjede ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 4. 2014 16:37
Re: dvojchyba
Mercedes s ničím nepřišel. Přečti si článek.
Avatar - flyboyeda
30. 4. 2014 15:29
Re: dvojchyba
Maybach se fakt nepovedl, to je pravda, na Rolls ani Bentley se nechytá, stím souhlasím

Jestli bude projekt vyšší řady BMW 7 propadák upevní se pozice Rollse, Jestli bude nový projekt v podání Mercedesu U mít śpěch, proč mít Maybach ,který je stejně mrtvý

shrnutí

Mercedes má Maybach

BMW má Rollse

(VW) Audi má Bentley

BMW chystá novou řadu nad 7řadu

Mercedes teď přišel stímhle U

otázkou tedy je jestli na to Audi odpoví novou řadou, nebo bude vyčkávat jak stím BMW a Mercedes dopadne a potom se rozhodne
Avatar - 3_diamanty
30. 4. 2014 14:30
mercedes sa moze snazit kolko chce
bude sice bombovy a neskutocne technicky namakany .... ale charizma a aura rollsa a jeho aristokraticky povod, jeho historia ..... to su veci ktore si mercedes sa peniaze nekupi.... rolls sa v tomto smere pohybuje v uplne inej dimenzii a na uplne inej urovni.... tam sa mercedes pohybovat nebude nikdy aj keby mal 30 airgagov a 20 kamier a 50 el. asistentov..... toto je uz o inom.... bavime sa o inom svete.. o svete vnimanie pocitoveho luxusu a noblesy... o svete aristokracie a neskutocnej charizmy.... tu mercedes nema narok... nebojim sa uz dopredu prehlasit ze nech pride mercedes s cimkolvek...... bozska aura a charizma rollsu bude nadalej neohrozitelna ;-)

kazdopadne som na ten pocit nemcov zvedavy.... aspon bude sranda, vidim ze nemcom nestacilo ze maybach uz raz dostal od britov na pr.del