Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz ukázal první fotografii třídy S Coupé

David Bureš
Diskuze (6)
Oproti loňskému konceptu bude mít sériová verze velkého luxusního kupé konvenčnější tvary.

Mercedes-Benz během prezentace firemních výsledků za loňský rok ve Stuttgartu ukázal snímek neznámého nového kupé, který následně zveřejnil německý blog Mercedes-Benz Passion. Podle tvarů auta na fotografii se zdá, že se jedná o chystaný model S Coupé.

Automobil na fotografii má totožně tvarované hlavní světlomety jako sedan třídy S, linie bočního prosklení je pak shodná jako u zachycených prototypů tohoto automobilu. Proti loni představnému konceptu S Coupé bude mít vůz konvenčnější tvary.

Dřívější špionážní fotografie testovaných prototypů modelu S Coupé ukázaly, že interiér bude vycházet z toho v sedanu. Na středovém panelu však bude chybět analogový ciferník hodin, novinkou pak bude sportovnější tříramenný volant. Dva displeje s úhlopříčkou 307 milimetrů zůstanou zachovány.

Koncept S Coupé má celkovou délku 5.050 mm, šířku 1.958 mm, výšku 1.409 mm a rozvor náprav dlouhý 2.945 mm. Designér automobilky Jan Kaul již přiznal, že sériové auto bude proti konceptu asi o 10 mm vyšší a o 20 mm užší, ostatní rozměry by měly být zachovány.

Motory bude kupé sdílet se sedanem. Očekává se, že nabídka bude zahrnovat 4.6 V8 twin-turbo (335 kW a 700 N.m) a 5.5 V8 twin-turbo (436 kW a 900 N.m). Chybět by neměl ani šestilitrový dvanáctiválec twin-turbo ve dvou verzích s 390 kW a 463 kW. Turbodiesel předchůdce v podobě třídy CL nenabídnul, uvidíme, zda se to změní u S Coupé.

Kupé bude jedno ze sedmi nabízených karosářských verzí aktuální třídy S. Vedle kupé a již prodávaného sedanu a sedanu s prodlouženým rozvorem se chystá ještě kabriolet, sedan s extra dlouhým rozvorem, čtyřdveřové kupé a vrcholná verze. Ta se podle všeho bude opět nabízet se znaky Maybachu, pod její kapotou má pracovat šestilitrový dvanáctiválec.

Mercedes-Benz S Coupé by mohl debutovat na blížícím se autosalonu v Ženevě. Vedle S Coupé se ve Stuttgartu pracuje ještě na jednom novém kupé – nové generaci třídy C Coupé. Ta by ale měla na trh dorazit až během příštího roku.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Hammunasakra
8. 2. 2014 00:25
Re: .
Nojo místní profesionální VWodborníci :yes: >:D
Nespletli se poprve a určitě ne naposled. Smutný jak je diskutující fandové musej furt vopravovat >:-[]
Avatar - EauRouge
7. 2. 2014 20:14
Re: .
Supr, díky za komplexní info. Jen ten Smart co máš v odkazu je nejspíš ForTwo. U něj jsem velmi zvědavý jako na derivát od Renaultu, na to jak moc to bude blízko konceptu TwinSport nebo jak tomu říkali. Náhodou, neznáte nějaké info o C Coupé? V tomhle segmentu teď trochu brouzdám.
7. 2. 2014 18:07
Re: .
Konferencia bola o tom že S coupé sa ukaže v marci v Geneve (+ dalšie 4 verzie s-class budúci rok) [odkaz] , Smart FourFour v july ( 3,500 mm na dlžku a 4 miesta) [odkaz] a facelift CLS a C kombi túto jeseň [odkaz] [odkaz]%25255B3%2525… a nové "sports car" pravdepodobne SLC [odkaz]
Avatar - EauRouge
7. 2. 2014 16:03
Re: .
Plus na celkový fotce stojí na pódiu Céčko. Takže bych tipoval, že tématem konference bylo právě Céčko. A nebo ne a tím jak je to focený z úhlu, tak se S Coupé zcvrklo. Ale i tak to vypadá spíš na C Coupé, pač i při protažení by vypadalo dost male na to aby to byla S klasse. Někdo s photoshopem by mohl zkusit narovnat.
Avatar - wakantanka
7. 2. 2014 15:33
Re: .
To ma napadlo ako prve ked som videl tu fotku. Na nastupcu CL to vyzera moc kompaktne.