Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz V: První fotky interiéru nové generace Viana

Jan Mička
Diskuze (20)
Nová generace Mercedesu Viano se bude jmenovat třída V. Za její interiér by se nemusela stydět ani vlajková loď automobilky.

Mercedes-Benz nedlouho po sobě zveřejnil oficiální fotografie interiérů dvou novinek, kterých se dočkáme z kraje příštího roku. Jak bude uvnitř vypadat nová třída C, jsme si již ukázali. Nyní přišel čas na novou generaci Viana (W447), která má nahradit luxusní třídu R.

I zde byl brán zřetel na minimalizaci počtu ovládacích prvků. Středová konzola se v podstatě omezila pouze na displej multimediálního centra (za příplatek se systémem Comand Online), nejnutnější tlačítka pro ovládání klimatizace, audia a velké seskupení v čele s dotykovým a otočným ovladačem pro pohyb v systému. Dřevem se rozhodně nešetřilo. Nejen sedadla, ale i přístrojová deska a výplně dveří se dočkají koženého čalounění.

Stejně jako Viano pojme i nová třída V až osm cestujících. V závislosti na verzi nebude chybět praktický středový stolek nebo lůžková úprava. Dražší varianty nabídnou šest samostatných křesel s možností otočení prostřední řady proti směru jízdy. I zde se setkáme s pokrokovými bezpečnostními systémy, které známe ze stuttgartských luxusních sedanů. Viano by tedy mělo umět samo parkovat nebo za určitých okolností i řídit.

Nová třída V se neomezí jen na luxusnější varianty, ale nabídne i užitkové verze, které známe pod jménem Vito. Premiéra je podle dosavadních informací plánována na březnový autosalon v Ženevě, to se však s jistotou dozvíme až v následujících týdnech.

Nový Mercedes-Benz Viano nahradí i třídu R

Jan Mička
Diskuze (20)
Avatar - Aladeen
23. 10. 2013 07:42
Re: Sto tabletů týdně!
V noci to musí "krásne" svietiť do očí .. ;-) :yes:
22. 10. 2013 18:32
Re: nevím jak komu
dva největší oslové auto.cz pohromadě. co je dneska za den?
22. 10. 2013 15:24
Re: Sto tabletů týdně!
Také nevím. Tyhle křivky vypadaly a vypadají pěkně v S. Ale tohle se mi tolik nelíbí. Nemluvě o navigaci.
22. 10. 2013 14:57
Re: Detaily
Neúhlasím, na mňa pôsobia rušivo.
22. 10. 2013 14:56
Re: Detaily
Čo na tom vidíš retro? Hoď nejaký odkaz, neviem čo konkrétne myslíš.