Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz výrazně modernizuje své německé továrny

David Bureš
Diskuze (4)
Továrna v Berlíně se zaměří na výrobu systému časování ventilů Camtronic. Brémy se naopak postarají o produkci dvou nových modelů.

Mercedes-Benz oznámil investice do svých německých továren. V berlínském závodu Marienfelde zaměřeného na výrobu komponentů bude investováno asi 500 milionů eur (13,7 miliardy korun). Na modernizaci a rozšíření továrny v Brémách pak bude použito více než 750 milionů eur (20,5 miliardy korun)

Brémy se nadále budou starat o výrobu třídy C a zůstanou hlavním závodem pro globální produkci tohoto modelu. Lokální produkce céčka probíhá také v jihoafrickém Východním Londýně, čínském Pekingu a Tuscaloose v americké Alabamě.

Vedle budoucí generace třídy C zde budou vznikat i dva nové modely, přičemž jedním z nich patrně bude SUV GLC, nástupce dosavadního GLK. Už dnes se v Brémách vyrábí osm modelů – třída C ve třech karosářských verzích (sedan, kombi a kupé), kabriolet a kupé třídy E, SUV GLK a sportovní modely SL a SLK.

Investované prostředky budou použity na zavedení digitálních plánovacích systémů, zlepšení procesů pomocí analýzy velkých objemů dat a zavedení kooperačních procesů mezi roboty a dělníky. Spolu s flexibilitou závodu tyto prvky pomůžou se zvýšením ziskovosti zdejší výroby.

Továrna Marienfelde se v následujících letech zaměří na výrobu komponentů, které pomůžou se snížením emisí oxidu uhličitého v nových modelech. Vedle dílů pro převodovky, seřizovačů vačkových hřídelí a palivových systémů bude závod produkovat také systém časování ventilů Camtronic. Právě s ním rozsáhlé investice souvisejí.

Investice je dobrá zpráva pro zaměstnance závodu, který je nejstarší dosud fungující továrnou Mercedes-Benzu. Závod Marienfelde byl otevřen již v roce 1902.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - MadPete
26. 5. 2015 19:35
Brémy
Do Brém už bych neinvestoval. Borgward Daimlera spráská tak, že mu ten závod raději dobrovolně vrátí za symbolické 1€.
Avatar - MadPete
26. 5. 2015 19:33
Re: Proč to dělat jednoduše když to jde složitě že?
Myslíš formátování textu ne webovkách? To máš pravdu, ta pod tím odkazem je fakt bordel.
26. 5. 2015 15:02
Proč to dělat jednoduše když to jde složitě že?
jj [odkaz] ;-)