Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz vyrobil v Maďarsku už 250.000 aut

David Bureš
Diskuze (0)
Závod Mercedes-Benzu v Kecskemétu se zaměřuje na produkci kompaktních modelů.

Maďarská továrna automobilky Mercedes-Benz ve městě Kecskemét slaví významné jubileum. Již po dvou a půl letech od zahájení produkce vyjelo ze zdejší montážní linky 250.000 automobilů.

Jubilejním automobilem se stal CLA 45 AMG ve stříbrné barvě. Exemplář s pravostranným řízením míří k zákazníkovi v Japonsku.

Rychlé překonání milníku čtvrt milionu vyrobených aut umožnil fakt, že se v Kecskemétu pracuje od letošního května v třísměnném provozu. O zde vyráběné Mercedesy navíc mají zákazníci ohromný zájem. Maďarský závod byl otevřen v březnu 2012, v současnosti zde pracuje zhruba 3.400 osob.

Závod Kecskemét se spolu s německým závodem Rastatt specializuje na výrobu kompaktních modelů. Jelikož jsou vozy postaveny na stejné modulární platformě MFA, je výroba flexibilní. Obě továrny je v případě potřeby možné lehce přizpůsobit pro montáž jakéhokoliv modelu s touto platformou. Díky tomu Mercedes může snadno reagovat na změnu poptávky o jednotlivé vozy.

V Maďarsku se aktuálně vyrábějí modely B a CLA, ke kterým v příštím roce přibude kombi CLA Shooting Brake. V Rastattu vznikají modely A, B a GLA. Áčko je montováno také u finské společnosti Valmet Automotive, GLA se v roce 2015 začne vyrábět také v Pekingu, ve spolupráci se zdejší automobilkou BAIC. S produkcí tohoto GLA se v budoucnu počítá rovněž v Brazílii.

David Bureš
Diskuze (0)