Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes CLA za 6,7 milionu. Tento kus stojí podobně jako Lamborghini Huracán

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+ je zajímavé auto, rychlé, výkonné i stylové. Dali byste za něj ale podobné peníze jako za Lamborghini Huracán?

Kompaktní sedan s přeplňovaným čtyřválcem o výkonu 310 kW a pohonem všech kol u nás startuje na částce 1.608.090 Kč. Exemplář, který si můžete prohlédnout v galerii, ovšem zdobí cenovka ve výši 6,7 milionu korun. Taková suma by vám přitom měla stačit na plnokrevný supersport, například Lamborghini Huracán v provedení EVO Coupé LP 640-4.

Důvodem sebevědomé ceny je rozsah úprav, jimiž Mercedes prošel u švýcarské společnosti Carcraft. Už na první pohled zaujme dvouvrstvá fólie s výraznou barevnou kombinací, bližší zkoumání odhalí řadu karbonových aerodynamických a stylingových dílů. Z uhlíkových vláken jsou díly na předním nárazníku, prahy, vnější zrcátka a zadní nárazník s difuzorem. Auto má také nová kola.

Ještě více se úpravce ale vyřádil v interiéru. Snad všechny části dostaly nový povrch, materiálům dominují opět uhlíková vlákna, ale dostalo se také na kůži Nappa a Alcantaru, kterou jsou potaženy dokonce některé ovladače. A všimněte si nového čalounění sedadel. Odstíny šedé v kabině doplňují červené detaily.

Video se připravuje ...

Švýcaři si pohráli také se stropnicí, která nabízí přizpůsobitelný efekt noční hvězdné oblohy. 

Na techniku se sahalo relativně decentně. CLA má snížený podvozek, a to o 35 mm vpředu a 25 mm vzadu, novinkou je výfuk od firmy Akrapovič s karbonovými koncovkami. Výkon se podle dostupných informací nezvyšoval.

Společnost Carcraft zdůrazňuje, že takto upravené CLA je jediné na světě. Zřejmě i kvůli tomu vůz nabízí za tak vysokou částku.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme