Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes CLS IWC: hodinářská práce ze Schaffhausenu

Ondřej Láník
Diskuze (16)
Ve Stuttgartu technice rozumí, o tom není pochyb. Exkluzivitu nejluxusnějších značek ale Mercedes již nemá, protože série i těch nejdražších modelů jdou do desetitisíců kusů. Je tu ale cesta, jak z konfekce udělat raritu.

Ve Stuttgartu technice rozumí, o tom není pochyb. Exkluzivitu nejluxusnějších značek ale Mercedes již nemá, protože série i těch nejdražších modelů jdou do desetitisíců kusů. Je tu ale cesta, jak z konfekce udělat raritu. Giorgio Armani obléká Mercedesy od loňska, švýcarský výrobce hodinek IWC Schaffhausen dolaďuje CLS od letošního dubna...

Omezená série 55 kusů exkluzivního Mercedesu CLS se jmenuje CLS 55 AMG “IWC Ingenieur” a bude představena při příležitosti ženevského veletrhu hodinek. Ačkoli image hodinek firmy IWC Schaffhausen je postavena na dokonalém zpracování techniky, na CLS s logem IWC nebude technicky nic nového. Jde totiž jen o zvýšení exkluzivity produkčního modelu, čemuž odpovídá zejména vzhled exteriéru i interiéru. Automobil vyráběný v dílnách AMG v německém Affalterbachu dostal exkluzivní titanově šedou metalízu, mřížka chladiče, kroužky kolem mlhovek a několik dalších dekorativních prvků exteriéru je nalakováno titanově matnou barvou imitující odolný ale lehký kov, tolik oblíbený to materiál výrobců hodinek.

Barvu titanu dostala také devatenáctipalcová pětipaprsková kola obutá do pneumatik 255/35 R 19 vpředu a 285/30 R 19 vzadu. Interiér je ještě o řád exkluzivnější než u námi testovaného CLS 350. Majitel se bude kochat novou grafikou přístrojového štítu, provedenou ve stejném stylu jako budík exkluzivních hodinek. Sportovní sedadla AMG s mnoha různými nastaveními a dalšími funkcemi (ventilace, vyhřívání,..) jsou také vyvedena v matně titanové barvě kůže Nappa.

Titan bude použit u série pěti provedení hodinek IWC Ingenieur, kterou IWC Schaffhausen připravilo v rámci marketingové spolupráce s Mercedesem. Výhradně zákazníkům, kteří koupí CLS 55 AMG “IWC Ingenieur” je určena 55kusová série hodinek “IWC Ingenieur Automatik CLS 55 AMG”.

Exkluzivní Mercedes-Benz CLS příjde na trh na podzim 2005.

Ondřej Láník
Diskuze (16)