Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes videem vábí na další koncept a všechny mate. Co asi chystá?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Příští týden hodlá Mercedes-Benz v Kalifornii odhalit novou vizi budoucího modelu. S následujícím videem dostávají spekulace konečně konkrétnější obrysy.

Video se připravuje ...

Před pár dny se na oficiálním instagramovém účtu Mercedesu objevilo video, na kterém hlavní designérské osobnosti značky rozprávějí nad novým futuristickým návrhem. Nyní německá automobilka poskytla ke stažení oficiálně teaser a víte, pod jakým označením? Maybach 6.

Automobilka přitom představila koncept Vision Mercedes-Maybach 6 před rokem na Pebble Beach. Jistě si vzpomenete na robustní červený vůz s výraznou maskou, dlouhou kapotou a svažujícími se liniemi, jenž kombinuje modernu i vzhledové prvky třicátých let minulého století.

Přiložený teaser poskytuje pohled na obdobně vypadající vůz. V krátkých záběrech detailů vidíme také protáhlou kapotu, byť tentokrát v modré barvě. Při pohledu do interiéru si všímáme podobného volantu i přístrojové desky. A opomenout nesmíme ani epická turbínová kola.

Zatím není jasné, co přesně Mercedes-Benz chystá, ale šéfdesignér Daimleru Gorden Wagener se nechal slyšet, že letošní akce v Pebble Beach bude pro návštěvníky velkým překvapením. O co tedy jde? Připravila automobilka zkrátka jen „facelift“ již představeného konceptu? Půjde o vůz s rozdílnými proporcemi? Nebo snad Mercedes ukáže verzi, která by mohla být základem pro sériovou výrobu?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)