Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Maybach 6 odhalil svůj vzhled. Tohle je paráda!

David Bureš
Diskuze (31)
Délka šest metrů, kombinace moderny s tradicí, výrazná maska chladiče, to všechno je nový koncept Vision Mercedes-Maybach 6.

Mercedes-Benz nás v uplynulých dnech lákal na příchod nového konceptu, který představí na letošní přehlídce automobilové krásy Pebble Beach Concours d'Elegance v kalifornském Monterey. Po několika upoutávkách na veřejnost dnes unikly snímky celého auta. Musíme říct, že koncept oficiálně nazvaný Vision Mercedes-Maybach 6 se vážně povedl.

Už dříve zveřejněné detaily slibovaly velice zajímavě pojatý automobil, což se po kompletním prozrazení jeho vzhledu potvrdilo. Koncept je údajně šest metrů dlouhý, přičemž jeho délka není způsobena jen dlouhatánskou kapotou, ale také výrazně protaženou zádí.

Přídi dominuje obří maska chladiče s výškově orientovanými lamelami, kterou doplňují úzké svítilny. Na kapotě trůní tradiční trojcípá hvězda Mercedesu, kterou o něco níže doplňuje nápis Maybach. Výrobce tak jasně dokazuje, že tohle není Maybach, ale Mercedes-Maybach. Logo někdejší luxusní značky konkurující Rolls-Roycu tak najdeme jen na boku karoserie, na zadních sloupcích.

Celková koncepce karoserie kombinuje prvky retrostylu s modernou, zatímco interiér přístupný k nebi otevíranými dveřmi je ryze futuristický. Na čelní sklo se podle všeho promítají důležité informace, tento head-up displej konceptu je ale mnohem větší než dnes známé systémy tohoto typu.

Jaká pohonná jednotka pracuje v útrobách, zatím výrobce uchovává v tajnosti, nebudeme se ale divit použití elektrického pohonu, ať už na baterie nebo vodík. Více se už dozvíme ve čtvrtek 18. srpna, kdy bude Vision Mercedes-Maybach 6 v Kalifornii oficiálně odhalen.

To bychom se měli dozvědět i to, zda se jedná jen o designérské cvičení, nebo třeba náznak nějakého reálného modelu. Spekuluje se totiž o tom, že značka Maybach se vrací a že místo dnešních luxusních verzí mercedesů nabídne i vlastní modely se svébytným stylem, což by měl představený koncept naznačit. Pokud by takové auto vypadalo jako Vision Mercedes-Maybach 6, rozhodně bychom se tomu nebránili.

David Bureš
Diskuze (31)
Avatar - Londonbridge
18. 8. 2016 13:43
Pekne...
Pekne aj ked po dnesnom objednani s mojim MB na B1 povinny servis za 600 Euri mam trosku pokazenu naladicku... ale cakal som to tak ze napriek tomu :yes:
18. 8. 2016 10:04
Fantasie
Vypadá výborně. Je to příjemný retrofuturistický počin. Tvarově se odkazuje na meziválečný aerodinamický Maybach, čistý spartánský interiér, avšak elegantní. Dlouhá příď dává připomenout doby, kdy autosalonové kráse vévodil E -Type coupé. Působí majestátné a přitom ne usedle. Příď je tvarově organická - z nadhledu má člověk pocit, že "se to nadechne". Je to výborná alternativa ke konzervativním a usedlým RR. Je to jenom koncept, který je již z podstaty přehnaný, ale kdyby to šlo do série, tak by byly ty světové silnice vizuálně zase o něco zajímavější. Líbí se mi, že na první pohled nepůsobí jako "stroj", ale že vytváří dojem vlastního charakteru - už jen promluvit >:D - pro někoho možná groteskní, pro mě rozhodně přidaná hodnota. ;)
18. 8. 2016 08:35
Shut up and take my money!
Mit neomezene finance, rusim dnes vsechny sve schuzky a jdu si to objednat.
Proste pecka, takhle si predstavuju design. Krasny, kontroverzni, bez kompromisu.
Avatar - maxi!
18. 8. 2016 04:13
hlasovanie
ahaaaa, tak som sa mylil!
teraz som si az vsimol, ze je tu nejake hlasovanie a za jedna mu dalo az 72 percent hlasujucich!
Uz som zacal mat vazne pochyby - ale tak je to v pohode.
Avatar - Pekelná Micinka
18. 8. 2016 02:51
Phoenix
Takhle by mělo vypadat ultimátní GT. :yes: