Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Maybach GLS prošel úpravou Mansory, co na něj říkáte?

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Přijde vám Mercedes-Maybach málo luxusní, okázalou a výkonnou kombinací? Mansory má řešení.

Společnost Mansory se pochlubila další úpravou vozu značky Mercedes, tentokrát si ale jako základ vybrala nadstandardně luxusní model Maybach GLS, kterému dopřála výraznou proměnu. Kromě vzhledu se navíc ladil i výkon.

Opulentní SUV, standardně poháněné přeplňovaným motorem V8 o výkonu 410 kW (557 k) a 730 Nm točivého momentu, dostalo nová turbodmychadla, nový sportovní výfukový systém a především přepracovanou řídící jednotku. Nejvyšší výkon tak vzrostl na 603 kW (820 k) a 980 Nm točivého momentu.

Akceleraci z 0 na 100 km/h tak nyní vůz zvládá v čase 4,4 sekundy a zrychlovat přestává až pří 300 km/h, což je limit nastavený Mansory. Kromě působivého výkonu však Mercedes-Maybach GLS v podání Mansory nabízí i tradičně výrazný vzhled.

Video se připravuje ...

Řada nových karosářských panelů je buď vyrobena z karbonu, nebo je alespoň zdobí karbonové dekory. Vpředu si můžeme všimnout nového nárazníku, který obsahuje (pro luxusní SUV nevšední) rám a nechybí ani nové LED denní svícení nad nasávacími otvory. Mřížka chladiče zůstala původní, může však být i ztmavena, nebo vyrobena z karbonu.

Úpravce vytáhl podběhy, které vyplňují až 24“ kola, dopřál vozu nové nástavce prahů a také karbonové kryty zrcátek. V přepracovaném zadním s karbonovým vzhledem, který je rovněž vybaven chromovaným rámem, pak vidíme nový difuzor.

Na poměry společnosti Mansory, která se proslavila především opravdu divokými úpravami mnohdy na hranici vkusnosti, se tak jedná o poměrně decentní úpravu. V kabině by pak vůz měl nabídnout kompletně kožené čalounění s prošíváním a zřejmě nebudou chybět ani další karbonové dekory.

Ceny úpravy společnost nezveřejnila, samotný Mercedes-Maybach GLS však na českém trhu začíná od 4.374.150 korun. Jeho další ladění tak rozhodně nebude levnou srandou.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
24. 6. 2022 10:43
Pointa tejto upravy?
Ak bolo cielom dokafrat dane auto tak to splnili na 110 percent
24. 6. 2022 09:35
Re: Pecka
Len zavidis lepsim ludom ich pekne vozy :D.
Avatar - KANKUNEN
24. 6. 2022 06:40
Re: Pecka
až dogrcáš, tak zkus číst mezi řádky. ;-)
24. 6. 2022 06:20
Re: Pecka
Toto povazujes za pekne a vkusne? A tu lesenarsku ruru vpredu za prakticku a peknu? Uff...
Tak dogycene auto treba dlho hladat. Keby som to videl nazivo jednoznacne to priradom nejakemu olaskemu baronovi... je to hnoj.
23. 6. 2022 22:58
Pecka
Ako vzdy od Mansory, krasne auto pre ludi s vkusom, ktori sa nechcu strapnovat nejakou seriovkou, ktoru si moze od mercedesu kupit kadejaky vypalnik. Zaroven ten pridavny trubkovy ram ponuka aj velmi prakticku moznost sem-tam potlacit nejakeho sedliaka, ktory zaparkuje blizsie ako meter pri pozdlznom parkovani, alebo aj na ceste, ked sa niekto vlecie ledva stovkou na 90-ke.