Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes poodhaluje třídu T těsně před premiérou

Diskuze (0)

Nová třída T, vzdálený příbuzný praktického Citanu, bude mít premiéru 26. dubna.

Blíží se premiéra MPV od Mercedesu, jehož přibližnou podobu jsme mohli spatřit již při odhalení předprodukčního elektrického konceptu EQT v minulém roce. Stejně jako třída V je příbuzná k praktickému Vito, bude třída T příbuzná modelu Citan. Jejími konkurenty tak budou VW Caddy nebo Renault Kangoo. 

Video se připravuje ...

Mercedes prezentuje třídu T jako prémiovou malou dodávku vhodnou k aktivnímu životnímu stylu. Ve třídě T prý nebude chybět DNA Mercedesu, což se bude odrážet ve vzhledu luxusní kabiny. Nový model bude mít také dvojité posuvné dveře, nejnovější systém MBUX (i zde si budete moci s Mercedesem povídat ve stylu “Hej Mercedesi”), nejvyšší úroveň technologií a konektivity. 

Třída T je postavená na stejné platformě jako již zmíněný užitkový bratranec Citan. Nové “téčko” však i přes zachování tvarů dodávky bude mít proti Citanu muskulaturnější vzhled. Je očekáváno, že z Aliance Renault-Nissan-Mitsubishi obdrží nová třída T také motory, které se u Mercedesu objevují ve třídě A nebo Citanu - 1,3litrový benzín a 1,5litrový diesel. Kompletní motorová nabídka bude odhalena při oficiální premiéře, která proběhne online.

Zatím není jasné, zda ke klasickým spalovacím motorům přibude jako alternativa i plug-in hybrid. Vzhledem k tomu, že Mercedes chystá elektrickou variantu EQT, která dorazí v roce 2023, se jeví myšlenka plug-in hybridu jako méně pravděpodobná. Po představení 26. dubna se očekává spuštění prodeje třídy T v létě letošního roku. 

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme