Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes SLC AMG v sériové podobě nejspíš neuvidíme

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Bylo veřejným tajemstvím, že Mercedes-Benz, respektive AMG chystá menšího brášku kupé SLS. Nyní je ale možná vše jinak.

Prototypy rivala nesmrtelného Porsche 911 jsme viděli před časem na špionážních fotkách. V únoru 2012 se objevily první nezaručené informace, že u Mercedesu dali dalšímu vývoji zelenou a v dubnu bylo vše potvrzeno dokonce oficiálně. Jenže teď vypadá, že „baby SLS“ světlo světa nespatří, tedy alespoň ne v produkční verzi.

Nutné je dodat, že prozatím ne. Práce ve Stuttgartu i Affalterbachu nebudou zcela zastaveny, jen odloženy. Což ale většinou znamená totéž. Německý Auto, Motor und Sport přinesl právě zprávu přímo od výrobce o pravděpodobném smetení celého projektu ze stolu z finančních důvodů. Není ale jasné, zda kvůli nákladům nebo konečné cenovce výsledného auta postaveného hlavně z hliníku. To bylo vyvíjeno minimálně od podzimu 2009 a mělo se objevit coby kupé i roadster.

Plánovaná premiéra sportovního vozu s čtyřlitrovým atmosférickým motorem V8 vpředu a dvouspojkovou převodovkou u zadní nápravy (systém transaxle) v roce 2014 je tak vážně ohrožena. Původně se mimochodem flirtovalo s myšlenkou umístění agregátu před zadní nápravu, byla ale nakonec opuštěna.

Definitivní rozhodnutí ještě dosud nepadlo, představenstvo tudíž projekt R190 nepohřbilo a má jej nadále „pod dohledem“. Nebo alespoň zvěsti o jeho konci automobilka oficiálně nedementovala, ani neučinila pravý opak.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - Astene
2. 7. 2012 19:38
Re: mercedes
Souhlas, byl by to akorát požírač stávajících modelů. Spíš bych pochopil, kdyby postavili dražšího bráchu SLS, následníka SLR.
Avatar - 3_diamanty
2. 7. 2012 16:36
Re: mercedes
presne tak, kto chce nieco male sportove ma tu SLK AMG a najnovsie pribude uz coskoro Acko AMG ktore skutocne zaplni miesto kde medak chybal, uz teraz sa mnohym pri pohlade na siroku paletu modelov znacky mercedes kruti hlava z tych nazvov.....nejake baby sls je nezmysel nic tkae medak nepotrebuje tak budme radi ze nic take nebude.....
Avatar - CHerokee
2. 7. 2012 16:29
Re: mercedes
No hlavně Mercedes začíná mít trochu moc těch typů. Navíc se očekává celá řada malých na platformě MB A a B. Ať to nepřeženou...
Avatar - 3_diamanty
2. 7. 2012 14:30
mercedes
ziadneho mensieho brasku k modelu SLS nepotrebuje - ma ine auta: ma SLK, SL, CL, C coupe E coupe aj E cabrio a mozno este som aj na nieco zabudol.... na jaku r.it by mu bol baby sls nechapem...skoncil by rovnako ako trieda R....nie je vzdy vyhra vyrabat 20 podobnych modelov ktore sa navzajom budu pozierat a kazit predajnost a imidz jeden druhemu.....v tomto pripade vyhral nastastie zdravy rozum a SLS zostane jedinecne bez mensieho brasku ktory by sa na neho opat podobal a....ktory nema zmysel.....som rad - v tomto pridade mercedes rozhodol spravne, ziadny mensi braska nebude, hura ;-)

SLS je len jedno :yes: auto snov :yes: samozrejme cervene a AMG presne ako mam v profile :yes: