Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes vyhlásil svolávačku kvůli podsvícenému znaku, nejde přitom o srandu

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Podsvícená třícípá hvězda na masce modelů GLE a GLS mohla způsobit slušné problémy s elektronikou, včetně posilovače, světlometu nebo pohonu stěračů.

Různě podsvícení částí exteriéru nových modelů je trend, ke kterému už se uchýlila celá řada automobilek. Někdo se rozhodl rozsvítit linku mezi zadními světly, někdo linku mezi světly předními, někdo osvěcuje celou mřížku chladiče a pár značek už se rozhodlo i pro podsvícení svého loga.

Jednou z těchto značek je i Mercedes-Benz, který má ovšem se svou podsvícenou třícípou hvězdou pár problémů. Jak totiž upozornila americká agentura NHTSA, podsvícený symbol značky měl u modelů GLE a GLS problémy s elektrickou kabeláží, kvůli kterým mohl vypovědět službu například i posilovač řízení. Automobilka se proto rozhodla pro preventivní svolávací akci.

Hlavním zdrojem problémů s podsvíceným logem je přitom pouze špatné ukostření, které ale mohlo mít u dotčených modelů GLS a GLE dalekosáhlejší důsledky. Kromě již zmíněných problémů s posilovačem řízení mohlo dojít také k problémům s levým světlometem nebo motorkem stěračů.

Když se všechny tyto potenciální problémy sečtou, mohlo by jít za jízdy ve tmě, dešti nebo za sněžení o vážné ohrožení bezpečnosti. Automobilka kvůli tomu svolala celkem 12799 vozidel z řad GLS a GLE napříč stupni výbavy. Problém by se přitom měl týkat vozů vyrobeným v americké Alabamě.

Problém s podsvíceným znakem podle všeho prozatím nestál za vznikem žádné dopravní nehody a nejsou mu tedy přisuzována ani žádná zranění. Podle webu CNET, který na svolávací akci upozornil, by majitelé dotčených vozidel měli být vyzváni k návštěvě servisu během prosince. Oprava bude spočívat v přemístění zemnícího kabelu a samozřejmě proběhne bez poplatku.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

23. 10. 2020 18:06
Zasloužený....
.... trest pro všechny kolotočáře, co si to koupili.... ;-)
Avatar - Ada je zase tady
23. 10. 2020 17:09
Automobilku v úpadku
budou provázet i další, tentokrát již opravdu vážné problémy.