Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mezitím na Ukrajině: Jak naučit cisternu létat? (video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
V křižovatce se předjíždět zkrátka nemá. Důkazem toho je přiložené video, které zachytil jeden z účastníků dopravní nehody na Ukrajině.

Mezi základy správné jízdy automobilem patří udržování bezpečného rozestupu a maximální povolené rychlosti, kontrolování zrcátek nebo předjíždění pouze v místech, kde máte přehled o stavu provozu. Skutečné tabu je například předjíždění v křižovatkách.

Proč zrovna tady? Protože se klidně může přihodit situace, která se stala na Ukrajině. To pak vzduchem nemusí létat jenom kusy zeminy, ale také mnohatunová cisterna, které ve větších kopcích obvykle dochází dech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
14. 12. 2014 00:36
na krizovatce na hlavni silnici se samozrejme predjizdet muz
jestliže tam teda není zakaz.
bohužel si to spousta lidi neuvedomuje a jsou ochotni za to snad i polozit zivot.
typicky priklad - z vedlejsi odbocujes do prava na hlavni, spousta lidi se podiva jen doleva a pak vyjizdi, a zprava je sejme auto, které v souladu se zakonem předjíždí na křižovatce jiné auto. dokonce i když tam bude zakaz a dojde k nehode, tak vinikem není ten co predjizdel na zakazu, ale ten co nedal prednost.

podobne i při odbocovani doleva, to ze mas levy blinkr a chces odbocit neznamena, ze když te někdo zrovna předjíždí, tak mas prednost. V pripade nehody jsi vinikem. Dokonce budu i tvrdit, ze jsi vinikem i v pripade, ze je na křižovatce zakaz predjizdeni, protože nedani prednosti je vaznejsi poruseni pravidel nez zakaz predjizdeni...
Avatar - pumpkin
11. 12. 2014 20:13
heh
Vidím, že pod takéto...člán...em, skôr asi len komentáre k videu sa už nikto z redakcie netrúfa menovite podpísať. >:D
Uznávam ale, let cisterny je pôsobiví. Snáď je vodič v poriadku.