Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG připravuje konkurenta pro MX-5. Nový roadster bude elektrický!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Britská značka MG se chce vrátit ke svým kořenům. Máme se dočkat dvoumístného sportovního roadsteru. Na atmosférický čtyřválec a pohon zadních kol ale můžeme zapomenout.

Původem britskou značku MG od roku 2007 vlastní čínská automobilka SAIC Motor. Na čínském trhu má dnešní MG poměrně pestrou paletu modelů od malých hatchbacků přes sedany a liftbacky až po několik SUV.

Ve Velké Británii je nabídka omezena na malý hatchback MG3 a SUV GS a ZS. Kontinentální Evropa se má návratu britské značky dočkat v příštím roce. Vedle hatchbacků a SUV pak má dorazit i zcela nový roadster, který má být ideovým pokračovatelem nejslavnějších modelů značky MG.

V rozhovoru pro australský Drive potvrdil šéfdesignér Shao Jingfeng, že MG nabídne malý lehký roadster, který se má stát konkurentem pro MX-5 japonské značky Mazda.

Podle slov šefdesignéra má jít nový model ve stopách modelů MGA a MGB z let 1955 až 1980, představujících dodnes jedny z nejpopulárnějších zástupců své značky, na něž navazoval i model F/TF, který byl prozatím posledním roadsterem své značky, a jeho výroba byla ukončena v roce 2011.

Nový roadster se má svým vzorům v podobě modelů MGA a MGB přibližovat především designem a rozměry, ale ohledně techniky v jejich stopách jít nemá. Podélně uložené atmosférické čtyřválce a pohon zadních kol mají zůstat minulostí.

Základem pro připravovaný roadster značky MG má být zcela nová platforma pro sportovní vozy, v níž bude uložen pohonný systém, který bude využívat baterie a elektromotory, které mají roztáčet všechna čtyři kola.

Termín uvedení nového roadsteru na trh prozatím nebyl zmíněn, ale můžeme se ještě v letošním roce nebo začátkem příštího roku dočkat jeho konceptu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - wladyk
2. 7. 2018 18:28
Re: konkurent?
Elektrická čtyřkolka? Tak to můžou v Hirošimě klidně spát. To rozhodně konkurent nebude.
Avatar - praděda7
2. 7. 2018 17:48
Čínu nekupovat....
....to je přece jasný. Korejci a Japonci stačí.......... ;-)
Avatar - kari.laz
2. 7. 2018 16:05
konkurent?
Místo zábavné, lehoučké zadokolky s manuální převodovkou a atmo motorem bude elektrická tramvaj s baterkama. Myslí si, že to zase takový konkurent, jak si myslí nebude.