Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG se možná vrátí ke sporťákům. Poodhaluje koncept Cyberster

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Koncept elektrického roadsteru MG Cyberster má navázat na ducha starších sportovních modelů MG B a MG TF.

Britská značka MG, od roku 2006 vlastněná čínským automobilovým gigantem SAIC Motor Corporation, se v uplynulých letech soustředila především na SUV a kompaktní modely. V blízké budoucnosti by se ovšem mohla zařadit zpět mezi výrobce malých otevřených sporťáků.

Naznačuje to alespoň koncept Cyberster, jehož design automobilka poodhaluje na nových obrázcích. Kompletní odhalení elektrického roadsteru firma naplánovala na autosalon v Šanghaji, který se uskuteční na konci dubna.

Studie Cyberster zaujme poměrně uhlazeným designem s nízkou sportovní přídí a neobvykle tvarovanými zadními partiemi. Zajímavě vypadají také světlomety na obou stranách vozu. Dravý vzhled podporují aerodynamické doplňky, zejména nápadný přední spoiler. A za zmínku také stojí skutečnost, že Cyberster je koncipován jako speedster bez střechy.

Interiér je pojat poměrně futuristicky, ilustrace naznačují přítomnost několika displejů a neobvykle tvarovaného volantu.

Přestože Cyberster je zatím opravdu jen koncept, automobilka nabízí i několik technických detailů. Hovoří například o nové architektuře pro elektrická vozidla, dojezdu 800 kilometrů a schopnosti akcelerovat z klidu na stovku pod 3 sekundy.

Jestli se z této studie stane i produkční auto, zatím není jasné. MG se prý stále rozmýšlí, co s projektem bude dál, zvažuje však údajně vývoj s využitím financí získaných formou crowdfundingu. To je způsob financování, při kterém větší počet jednotlivců přispívá různými obnosy k cílové částce požadované pro realizaci konkrétního projektu.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme