Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini & Bisazza: Auto jako interiérový doplněk

Ladislav Čermák
Diskuze (11)

Mini se pro výstavní účely obléklo do skleněné mozaiky

Kreace na téma "co nejneuvěřitelnějšího se dá vymyslet" zpestřují stránky médií často. Jedním z nejvděčnějších a také nejužívanějších objektů je charismatický britský "knedlík" v obou generacích, které zatím spatřily světlo světa. Mezi nejnápaditější úpravce patří Italové a tato kombinace se také plně osvědčila v případě nejnovějšího díla. Italský designér Bisazza totiž vzal dva kabriolety a dva hatchbacky a jejich vzhled dotáhl k naprosté originalitě pomocí skleněné mozaiky!

142.700 kousků skla o rozměrech 12 x 12 mm a stovky hodin pečlivé práce byly třeba k vytvoření čtyř uměleckých děl, nazvaných Dáma, Tartan, Letní kvítí a Zebra. K pokrytí kabrioletu jich bylo třeba 6 čtverečních metrů, tedy 31.700 kusů, hatchback oblékl o metr čtvereční a 5.300 ks více.

O určení všech čtyř skvostů nejlépe svědčí jejich budoucí osud - nejsou určeny pro výrobu, zůstanou neopakovatelnými stylotvornými originály a nebudou vystavovány na autosalonech, ale na nábytkářských výstavách. Sbírka továrních propagačních kuriozit se tak vedle "hyperhatchbacku" Mini XXL a flotily "euromini" rozroste o další zajímavé exempláře.

Světovou premiéru oslaví skleněné šperky na 27. Salone Internazionale del Mobile v italském Miláně (13. - 18.4. t.r.), další příležitosti k jejich spatření nastanou v Berlíně na DesignMai 2005 (5. - 16.5.) a v New Yorku na Mezinárodním veletrhu současného nábytku (14. - 17.5.). Na druhých dvou jmenovaných výstavách se však představí již jen dva kusy, v Berlíně Zebra a Letní kvítí, v New Yorku zbývající dva.

Ladislav Čermák
Diskuze (11)
10. 4. 2005 12:34
Re: Knedlíkovi z lásky
Tak to má být.
9. 4. 2005 21:58
Re: C4
Dík za horkou zprávu. Pěkně si ho užívej a dej nám zas o sobě vědět, ať tady máme supertestík v přímém přenosu.
9. 4. 2005 20:44
Re: Lepčí je v orig. barvách...
Jo, jo. Barvy samozřejmě v klasice. Beru ho v zelené.
9. 4. 2005 14:39
Knedlíkovi z lásky
V automobilovém světě zažíváme něco, co tu ještě nebylo. Na jednu ikonu-legendu návazala ikona další... Když spatřím ikonu jedna, tak jsem vždy překvapen, jak je malá a jak je krásná. A když spatřím ikonu dva, první co mě napadne je, že tohle je přesně ta neokázalá krása určená pro ty, kteří milují auta srdcem. Pro ty, kteří milují jízdu do 180, pro ty, kteří si nepotřebují autem dohánět nedostatek vlastních kvalit, pro ty, kteří mají auto pro radost... Tak, knedlíku -