Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Concept Tokyo: piknikový upgrade v britském stylu

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Frankfurtské překvapení se na tokijském autosalonu představilo v britském stylu. Standardní výbava obsahuje sadu porcelánu i stoleček, pro případ, že byste rádi vychutnali čaj o páté někde v přírodě...

Frankfurtské překvapení se na tokijském autosalonu představilo v britském stylu. Určitá část japonské populace je posedlá vším evropským a britský konzervativizmus je jedním největších lákadel starého kontinentu.

Nástupce Mini Travelleru, který překvapil německé publikum letos v září, se v Japonsku představil s novým střešním nosičem, který umožňuje převážet židle a stoleček, nezbytné pro nedělní výlety spojené s piknikem v přírodě. Přepravní box umístěný na bok vozu mezi B a C-sloupek se může snadno změnit v další stolek, třeba pro servírování svačiny a čaje o páté.

Technika zůstává shodná s frankfurtskou verzí, včetně zajímavých, 160 centimetrů dlouhých, bočních dveří nebo otočně umístěných předních sedadel s integrovanými bezpečnostními pásy. Militantnější výraz tokijské verze designéři docílili pozměněnou strukturou masky chladiče, která je navíc narušena třetím párem světlometů. Za pozornost stojí také dvoubarevná kola netradičního tvaru. Na několika místech se opakuje jednak britská zelená barva nebo rovnou stylizovaný motiv britské vlajky. Zavazadelník obsahuje box se stylovým piknikovým porcelánem, který barevně ladí s motivem použitým na vnějších zpětných zrcátkách.

Mini se v Japonsku prodává od roku 2002 a tato země je pro britskou značku pátým největším odbytištěm za Velkou Británií, Spojenými státy, Německem a Itálií.

Více informací o Mini Concept Frankfurt naleznete ve starším článku.

Ondřej Láník
Diskuze (11)