Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini John Cooper Works GP spatřen špionem: V tomto balení řehtá 300 koní

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Příští rok se dočkáme limitky ostrého miníku, jehož finální design jsme ještě oficiálně neviděli. Nejnovější špionážní fotka ale prozrazuje hodně.

Model Mini John Cooper Works GP jsme prvně spatřili už v květnu, kdy sociálními sítěmi začala kolovat hrstka prvních špionážních fotografií z Nürburgringu. Vůz měl tehdy vskutku originální maskování se siluetami světových okruhů po celé karoserii. Pohled do interiéru tenkrát rovněž prozradil, že pohonná jednotka se bude párovat se samočinnou převodovkou.

Auto se dále ukázalo v srpnu na akci v Californii, stále ale pod vrstvou kamufláže. A nyní se objevuje opět. Tentokrát jej zachytil youtuber Schmee150, jenž video nemaskovaného kousku poslal do světa. Na první pohled je patrné, že novinka kráčí ve stopách JCW. Všimnout si ale můžeme přepracované mřížky s výrazným červeným pruhem a dalších detailů ve stejné barvě.

Výkonné mini dále dostává přepracované širší blatníky a speciální kryty zrcátek, které jsou stříbrné nebo chromové. Všimnout si můžeme i červených třmenů brzdové soustavy, která pro tento vůz jistě také prošla posílením. Pozornosti určitě neunikne výrazný spoiler vzadu či dvojice koncovek výfuku uprostřed.

Už v létě značka oficiálně potvrdila, že vůz bude vybaven čtyřválcem TwinPower Turbo, jenž bude produkovat více než 220 kW výkonu. Finální čísla jsou zatím tajemstvím, ale očekává se, že GP dostane stejný přeplňovaný dvoulitr jako BMW M235i Gran Coupé. Lze tedy očekávat i shodné parametry, tedy sílu 225 kW a 450 newtonmetrů točivého momentu.

Silný motor ale nebude jedinou inovací. Mini slibuje, že verze GP dostane nevšední technologii zavěšení s upraveným podvozkem, konstrukci optimalizovanou dle hmotnosti a značně zlepšené aerodynamické vlastnosti. Společnost toho času dokonce uvedla, že novinka se stane ikonou v segmentu malých svižných automobilů.

Pokud o Mini JCW GP uvažujete, měli byste si s objednáním pospíšit. Produkce je omezena na pouhých 3000 kusů a první vozy zamíří k zákazníkům příští rok. Zatím neznáme oficiální ceny, Mini prozradilo jen to, že svižný miník zvládne legendární okruh Nürburgring za méně než osm minut. Pokud je to pravda, o jeho schopnostech nemůže být pochyb.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

18. 10. 2019 17:46
mini
Uz eSko mi prijde se 141 kw pekna motokara, jcw je pak jeste lepsi. No a ted by to mohl bejt uz peknej cvrkot. Mrstna krabicka na koleckach, ktere jsou tam kde maji byt - v rohu. Idealni pro klickovani, pro vymazani, tedy predjeti predposranych ridicu co nesmyslne zdrzuji uz tak utahany provoz