Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini si patentovalo tvary roadsteru, vznikne sériová Superleggera?

David Bureš
Diskuze (2)
Tvary patentovaného automobilu navazují na letošní koncept Superleggera Vision, který debutoval na přehlídce Concorso d'Eleganza.

Mini aktuálně mezigeneračně obměňuje paletu svých modelů. Duo Coupé a Roadster už nástupce nedostane, jejich místo by ale mohl zajmout vůz vycházející z konceptu Superleggera Vision.

O příchodu sériové varianty Superleggery Vision se spekuluje už od premiéry konceptu na květnové přehlídce Concorso d'Eleganza ve Villa d'Este. Nyní tyto spekulace zesílily kvůli tomu, že si tvary takového auta nechalo Mini patentovat. Patentové snímky zveřejnil jako první server JokeForBlog.

Ve srovnání s konceptem se přitom tvary patentovaného automobilu mírně odlišují. Celkový retro charakter zůstal zachován, zpracování přídě má ale blíže provedení z třetí novodobé generace Mini 3 Door. Na dveřích se pak objevují konvenční kliky. Naopak zadní svítilny nadále evokují britskou vlajkou.

V útrobách Superleggery Vision pracuje elektromotor. Případná sériová varianta by ale určitě dostala konvenční spalovací motory. Jejich nabídka by byla převzata z hatchbacků 3 Door a 5 Door.

Výroba Mini Superleggera (pokud tak auto bude nazváno) by mohla začít v druhé polovině příštího roku. BMW přitom zvažuje, že by tento roadster nevyráběla některá z továren Mini, ale externí výrobce. Nabízí se třeba italská karosárna Touring Superleggera, která již spolupracovala na tvorbě konceptu.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - EauRouge
11. 12. 2014 16:11
Re: ó, áno...
Taky doufám, Roadster mi připadal trochu sešitý horkou jehlou a až moc podobný kabriu. Snad to není jenom podobná geneze jako u konceptu Rocketman, který také po první premiéře prošel evolucí, ale nakonec z něj nic nebylo. Tohle by mě donutilo snad jít zase do miníka.
Avatar - pumpkin
11. 12. 2014 15:54
ó, áno...
...toto musí ísť do výroby, prosím! Veľmi rád sa tým budem kochať niekde na Azúrovom pobreží...mmmm. :-) :yes: