Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministerstvo obrany prodává nepotřebná vozidla

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Obrana nabízí různé modifikace vozidel Tatra 138, 148, 813, 815. Prodává i škodovky Favorit, Forman, 1203 i Felicia.

Ministerstvo obrany prodává téměř 600 kusů nepotřebné techniky. V dnes zveřejněném inzerátu zájemcům nabízí nákladní i osobní automobily, pily, pluhy, sekačky či hledačky min. Ministerstvo již v úterý nabídlo také nepoužívané nemovitosti. Prodejem budov, pozemků nebo techniky vedení úřadu přilepšuje rozpočtu, který je napjatý v souvislosti se špatnou hospodářskou situací v ČR i ve světě.

Obrana nabízí různé modifikace vozidel Tatra 138, 148, 813, 815. Prodává i škodovky Favorit, Forman, 1203 i Felicia. Případní zájemci si mohou koupit nepotřebná vojenská vozidla UAZ, ZIL nebo AVIA. V nabídce jsou rovněž elektrocentrály, řetězové pily, úpravny vody, montážní dílny, zákopové pluhy, řezače spár, sněhové radlice, motocykly ČZ a mopedy Jawa Babeta, uvedl Vladimír Lukovský z tiskového odboru ministerstva obrany.

Armáda podle něj nepotřebuje ani některé valníkové a skříňové přívěsy, ale také křovinořezy, sekačky, hledačky min, vysokozdvižné vozíky, kolový nakladač či malotraktor.

Další nepotřebný movitý majetek nabídne obrana k odprodeji ve druhé polovině června, kdy zveřejní inzerát na prodej výpočetní techniky, měřících a kontrolních přístrojů, různého chemického, sportovního, ženijního materiálu, koupelnových a osvětlovacích souprav.

Ve druhé polovině července tohoto roku vedením armáda vyhlásí otevřenou soutěž na prodej trezorů, výstrojního, stavebního a ubytovacího materiálu, skříní, audiovizuální techniky, hudebních nástrojů a sportovního nářadí, výpočetní techniky a tiskáren, kabelů, kabelových cívek, dalekohledů a fotografických přístrojů, dodal Lukovský.

Ministerstvo v úterý nabídlo k možnému odkoupení také nepotřebné nemovitosti. Pokud by se mu podařilo prodat všech 28 nepoužívaných objektů, může utržit až 290 milionů korun.

Prodej nepotřebného majetku je letos, stejně jako v minulých letech, jednou z priorit ministerstva obrany. Výnos z prodeje zůstává v rozpočtu resortu a je investován do rozvoje posádek a majetku, který armáda potřebuje. V loňském roce obrana vyhlásila na prodej nepotřebného movitého majetku celkem 17 veřejných soutěží. Výnos z prodeje dosáhl částky 155 milionů korun, uvedl Josef Lachman z útvaru, který se prodejem nepotřebného majetku zabývá.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Avatar - gld
2. 6. 2012 19:15
Re: matroš
To máš fuk, takú vojenskú uloženku 1203 s najazdenými 200 kilometrami by som si nechal páčiť. Už teraz štýlový youngtimer, o 20 rokov ani nevravím..
2. 6. 2012 15:16
Opět podle návodu
jak se zbavit majetku za co nejnižší cenu. Kdyby uspořádali jakoukoliv formu dražby i pro běžnou veřejnost bez nesmyslných restrikcí, dostali by za to tržní cenu (nelze přímo, ale jde to když se chce). Takto to prodají pod cenou šrotu. Rozebere si to pár firem které to buď hned sešrotují, nebo následně s velkým ziskem prodají. Ale to je armádě jedno, peněz má dost. My jim zase koupíme nové hračky, jako třeba ty 4x předražené Pandury...
Vysvětlí mi někdo k čemu nám je v dnešní době armáda? Na okupování cizích států se zajímavým nerostným bohatstvím můžeme poslat okupantům finanční příspěvek, není nutné se přímo účastnit. Posílit policii, hlavně tu protikorupční, a zbytek peněz dát třeba do silnic, to by rozhodně byly líp využité peníze. Armáda je v dnešní době zbytečný luxus. No flame.
2. 6. 2012 14:21
Re: seznam
mne sa páči to mitsubishi "patero" >:D
Avatar - Bristol
1. 6. 2012 22:44
Re: seznam
tohle bude spíš pro nějaké militární zběratele než pro reálné uživatele...některé kousky(obzvlášť ty nákladní auta) budou jistě i dost hodnotné
Avatar - Bristol
1. 6. 2012 22:40
Re: Fotka
>:D >:D >:D :yes: