Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků 2012: Lacko na bedně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
První závodní víkend letošního Evropského šampionátu závodních tahačů se uskutečnil v Istanbulu ve dnech 12. a 13. května.

Evropský šampionát závodních tahačů má za sebou první čtveřici závodů. Na jejich startu nechyběli jezdci českých týmů Buggyra a MKR Technology, zatímco tým Frankie OXXO Truck Racing Team kvůli technice nedorazil.

Úvodní závod co do sestavy na stupních vítězů doslova kopíroval celkové výsledky loňského šampionátu , když zvítězil Němec Jochen Hahn před Španělem Antonio Albacetem a třetím Adamem Lackem. První dva jezdci sedlají stroje značky MAN, zatímco český pilot startuje s tahačem Renault.

Za Adamem Lackem projeli cílem další dva Renaulty, jejichž piloty jsou Markus Bösiger a Markus Oestreich. Dalším českým jezdcem v cíli byl na šestém místě David Vršecký, jehož tým Buggyra v letošním roce nasazuje do závodů pouze jeden tahač.

Do sobotního hendikepového závodu o poloviční body si stejně jako v loňském roce prvních osm jezdců z úvodního závodu zrcadlově vyměnilo svá místa na startu. I díky tomu si diváci užili atraktivnější souboje.

V polovině závodu to vypadalo na zlatý double, který zamíří do Čech, ale Hahn si opět počínal velmi suverénně a nakonec se dostal před oba vedoucí jezdce týmu MKR Lacka s Oestreichem. Oestreich se v poslední zatáčce dostal do kolize a o bronz nakonec přišel. Lacko stihl svoji sobotní pozici postříbřit. Druhé vítězství vybojoval Jochen Hahn, zatímco Antonio Albacete byl třetí.

Čtvrté místo v hendikepovém závodě vybojoval David Vršecký s Buggyrou a za ním projeli cílem Markus Oestreich s Renaultem, Mika Makinen s MANem a Markus Bösiger s Renaultem.

V neděli nabídl hlavní i hendikepový závod naprosto identické stupně vítězů. V obou závodech byl první Jochen Hahn, druhý Antonio Albacete a třetí Markus Oestreich z českého týmu MKR Technology.

Mezi smolaře první závodního víkendu se v neděli zařadil David Vršecký s Buggyrou, kterého z hlavního závodu vyřadil Němec Rene Reinert se svým MANem. V hendikepovém závodě David Vršecký předvedl své umění i schopnosti Buggyry, a přestože startoval z poslední pozice, tak cílem projel na čtvrtém místě.

Pořadí v cíli hlavního nedělního závodu na místech za první trojicí bylo následující čtvrtý Adam Lacko, pátý Dominique Lacheze, šestý Markus Bösiger a sedmý Mika Makinen.

V nedělním hendikapovém závodě dojel za čtvrtý Davidem Vršeckým na páté pozici Mika Makinen, na šesté Adam Lacko a na sedmé Matthew Summerfield.

Z českých týmů byl první víkend evropského šampionátu tahačů v tureckém Istanbulu nejúspěšnější pro severočeský tým MKR Technology. Ten si odtud odvezl trojici bronzů a jedno stříbro.

Druhý podnik šampionátu se uskuteční již 19. a 20. května na italském okruhu Misano.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)