Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mistrovství Evropy trucků: Češi opět bodují

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V belgickém Zolderu se konal osmý podnik letošního evropského šampionátu závodních tahačů a opět jsme mohli vidět jezdce českých týmů na stupních vítězů.

Osmá zastávka Mistrovství Evropy závodních tahačů se odehrála na okruhu v belgickém Zolderu a podobně jako v Mostě i zde se jezdci českých týmů předvedli v tom nejlepším světle. Štěstí přálo hlavně týmu MKR Technology.

Nejrychlejším jezdcem sobotního měřeného tréninku se stal Adam Lacko na Renaultu s časem 1:57,018 minut. Druhý nejrychlejší čas zajel Antonio Albacete na MANu. Třetí a čtvrtý nejrychlejší čas měli Markus Bösiger a Markus Oestreich.

Do prvního pohárového závodu tohoto víkendu startoval Adam Lacko z první pozice, ale dostal se před něj Antonio Albacete i týmový kolega Bösiger. Český jezdec tak projel cílem na třetí pozici. Za ním závod dokončil Markus Oestreich a diváci v Zolderu, tak měli možnost vidět trojici černočervených Renaultů seřazených pěkně za sebou.

David Vršecký s Buggyrou startoval do závodu ze šestého místa. Hned po startu do něj vrazilo Iveco Gerda Körbera, které roztočil Uwe Nittel se svým MANem. I přesto David Vršecký závod dokončil na pátém místě. Jeho týmový kolega Chris Levett dojel na osmém místě za Jochenem Hahnem.

V odpoledním handicapovém závodě si nejrychlejší osmička opět zrcadlově otočila své pozice. David Vršecký startující z druhé řady se bohužel dostal hned po startu do kolize, která jej odsunula do druhé poloviny startovního pole. Na úzkém okruhu v Zolderu se nakonec probojoval na osmé místo. Ani jeho kolega Chris Levett si neudržel druhé místo za startu a cílem projel pátý.

Jezdci týmu MKR Technology startovali ze třetí řady. I přesto se jim podařilo probojovat na pódium. Markus Oestreich si dojel pro zlato, před druhým Antonio Albacetem a Adam Lacko v sobotu podruhé získal bronz. Markus Bösiger tento závod dokončil šestý.

Při nedělním měřeném tréninku to vypadalo na opakování situace z neděle v Mostu. Jezdci týmu MKR Technology se svými časy opět seřadili za sebe a tentokrát v pořadí Markus Oestreich, Adam Lacko a Markus Bösiger.

Černočervené tahače tak do hlavního závodu startovaly z prvních tří míst. Hned v první zatáčce se však dostal před dva jezdce Antonio Albacete, startující ze čtvrté pozice. Následně předjel i vedoucího Oestreicha a první pozici uhájil až do cíle. Sevřená formace trojice z MKR Technology se tak roztrhala a Markus Oestreich závod dokončil druhý, zatímco Markus Bösiger dojel čtvrtý, když se před něj dostal David Vršecký. Příkaz pořadatelů k průjezdu boxovou uličkou navíc odsunul Adama Lacka až na osmou pozici. Za ním závod dokončil Chris Levett.

Do odpoledního handicapového závodu startoval Adam Lacko z první pozice a díky své suverénní jízdě zvítězil stylem start cíl. Za ním dojel překvapivě Gerd Körber, který uhájil druhou pozici před dotírajícím Antonio Albacetem. Markus Bösiger v tomto závodě dojel sedmý, zatímco Markuse Oestreicha technické potíže odsunuly na osmnácté místo. David Vršecký s Buggyrou dojel čtvrtý a jeho týmový kolega Chris Levett skončil desátý.

V celkovém pořadí je po osmém podniku šampionátu vedoucím mužem stále Jochen Hahn s 324 body. Druhý je Antonio Albacete (297 bodů) a na třetí pozici je nadále Adam Lacko s 247 body. Markus Oestreich se s 237 body dostal na čtvrté místo a za ním je David Vršecký s 234 body. Šestý je v současnosti Markus Bösiger s 220 body. Christopher Levett (99 bodů) je na osmém místě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)