Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Concept-D:5: sympatická krabice

Libor Zezulka
Diskuze (7)
Tvar krabice, pohon všech kol, zážehový motor MIVEC 2.4 litru, ale i moderní technologie. To je studie Concept-D:5 nebo také ochutnávka nové generace modelu Delica.

Tvar krabice, pohon všech kol, zážehový motor MIVEC 2.4 litru, ale i moderní technologie. To je studie Concept-D:5 nebo také ochutnávka nové generace modelu Delica a další novinka Mitsubihi na tokijské autoshow. Studie D:5 sice vypadá jako z minulého století, ale nenechte se zmást. Designérům tentokrát nešlo o svůdné křivky, nýbrž čisté tvary a stoprocentní funkčnost reprezentovanou snadným přístupem do vozu a maximální variabilitou interiéru.

I přes nudnou pravidelnost působí vnitřek automobilu docela útulně, a to především díky použití přírodních materiálů a skleněných střešních panelů, jež prosvětlují interiér. Pod kapotu Mitsubishi umístilo zážehový motor MIVEC s objemem 2.4 litru spojený s šestistupňovou převodovkou s plynule měnitelným převodem CVT. Poháněna mohou být dvě i čtyři kola, řidič může zvolit automatický režim pohonu 4x4, zamknout pohon všech kol nebo zvolit pohon pouze přední nápravy.

Také pro studii Concept-D:5 použilo Mitsubishi podvozek se vzpěrami McPherson vpředu a zadním víceprvkovým zavěšením, moderní technologie zastupuje například deset senzorů kontrolujících překážky okolo vozu nebo adaptivní tempomat.

Concept-D:5
Délka (mm)4735
Šířka (mm)1815
Výška (mm)1875
Rozvor (mm)2850
Rozchod: P/Z (mm)1540 / 1540
Počet míst6
Pneumatiky255 / 55R20
Kola20 x 8J

Libor Zezulka
Diskuze (7)