Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi CT MIEV a Eclipse Spyder: chytrý a divoký

Libor Zezulka
Diskuze (35)
Mitsubishi na autoshow v Detroitu přivezlo kompletní modelovou řadu, zajímavou studii Concept-CT MIEV a nový kabriolet Eclipse Spyder.

Mitsubishi na autoshow v Detroitu přivezlo kompletní modelovou řadu, jednou zajímavou studii a nový kabriolet Eclipse Spyder. Studie Concept-CT MIEV slouží především jako ukázka nápaditosti designérů a technické vyspělostí automobilů se třemi diamanty. Odvážně tvarovaný hatchback postrádá střední sloupky (B-sloupky) a přestože na délku měří pouze 3 800 mm, nabízí slušný vnitřní prostor.

Nezůstalo samozřejmě pouze u designu. Mitsubishi si rozumí s elektronikou, což dokázalo nahrazením tradiční analogové přístrojové desky velkým displejem, jenž se táhne prakticky přes celou šířku interiéru. Na displeji se zobrazují informace o rychlosti, otáčkách, stavu paliva a všech provozních funkcích, ale také data ze zábavního systému a nebo obraz z vnějších zpětných zrcátek, a to hezky najednou.

Do středového tunelu Mitsubishi vsadilo touchpad, jehož pomocí se ovládají některé funkce navigace. Hybridní pohon studie tvoří jednolitrový zážehový tříválec MIVEC a elektrický motor.

Mitsubishi Eclipse Spyder

Světovou premiéru si v Detroitu odbyl nový kabriolet Eclipse Spyder. Vůz pohání šestiválec MIVEC 3.8 litru s výkonem 195 kW spojený s šestistupňovou manuální nebo pětistupňovou automatickou převodovkou nebo čtyřválec 2.4 litru s výkonem 119 kW. Eclipse Spyder se bude nabízet ve dvou úrovních výbavy GT a GS.

Libor Zezulka
Diskuze (35)