Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Delica D:3: Šestá generace s geny Nissanu

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Mitsubishi uvede na japonský trh novou, v pořadí již šestou generaci minivanů a dodávek Delica. Není však produktem vlastního vývoje.

Při byť jen letmém pohledu na auto je jasné, odkud vane vítr. Nová Delica D:3 je pouze Nissanem NV200 s logem tří diamantů. Výrobci zkrátka šetří, ale to není nic nového. Bude k mání nejen jako dodávka s plechovými boky, ale i jako prosklený van. Ten si budou moci Japonci koupit ve dvou výbavách.

Stupeň M značí klasické pětimístné uspořádání, varianta G má sedm sedadel ve třech řadách. Motor je jediný, zážehový agregát objemu 1,6 l spojený se čtyřstupňovým automatem. Manuál je k dispozici rovněž, ale pouze pro dodávkovou verzi. I ta má dva stupně výbavy: základní DX a GX, který posádce poskytuje při práci přece jen trochu více komfortu.

Delica má v Japonsku dlouhou tradici. První generace měla premiéru již v roce 1968. V našich končinách je nejznámější třetí, která se v Evropě prodávala pod názvem L300. Někteří si vzpomenou i na jejího nástupce L400/Space Gear. Zmíněná trojka se ovšem stále vyrábí, a to už celé čtvrtstoletí! Označení Delica nesly i další vozy různých velikostí, převzaté od jiných výrobců (Mazda, Suzuki). Japonský modelový zmatek je někdy až absurdní.

Nejnovější řada se začne na domácím trhu v Zemi vycházejícího slunce prodávat na konci října. Mimochodem, její název je složeninou slovního spojení delivery car, tedy dodávkový automobil

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
9. 10. 2011 00:03
Re: mitsubishi s geny VW
to je šmajdov tatko ...
tvoj nick to je skratka niečoho ako análny tenis ?
:yes:
Avatar - Bristol
8. 10. 2011 17:43
Re: mitsubishi s geny VW
??? co to je za magora?? >:D
8. 10. 2011 13:56
mitsubishi s geny VW
[odkaz]
>:D