Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Delica Mini: První fotky kei car sourozence terénního MPV

Filip Melich
Diskuze (0)

Automobilka Mitsubishi se připravuje na oslavy 55. narozenin oblíbeného modelu Delica. Jedním z dárků je menší sourozenec v podobě terénně vypadajícího kei caru Delica Mini.

Model Delica japonské automobilky Mitsubishi v příštím roce oslaví 55. narozeniny. Výrobce pochopitelně chce krásné výročí něčím oslavit a jedním z narozeninových dárků bude menší sourozenec. Mitsubishi totiž spustilo upoutávkovou stránku pro model Delica Mini, který se zatím chlubí pouze vnějším designem, ale kompletní odhalení proběhne začátkem příštího roku.

Výstavní premiéra pro Delicu Mini je naplánována na tokijský autosalon 2023, zatímco původní Delica byla pod názvem Delica Truck uvedena na domácí japonský trh v roce 1968. Následující rok přibyla Delica Van a osobně orientovaná Delica Coach. Delica tedy začínala jako užitkový vůz a postupně se přerodila v osobní.

Video se připravuje ...

Druhá generace osobní verze se pod názvem Delica Star Wagon představila v roce 1979, třetí generace se stejným názvem následovala v roce 1986 a čtvrtá generace s obměněným názvem Delica Space Gear přišla roku 1994. Volitelný pohon všech kol se objevil v roce 1982 ve druhé generaci modelu a Delice vydržel dodnes. Současná pátá generace Delicy se představila v roce 2007 a roku 2018 prošla rozsáhlou modernizací.

Dle prvních fotek bude nový malý sourozenec Delica Mini výrazně upravenou podobnou jednoho z kei carů Mitsubishi. Má výrazně tvarovanou, drsnější tvář s nádechem terénních ambicí, přičemž podobné změny proběhly také na zádi. Do interiéru zatím nevidíme, stejně jako nemáme žádné bližší informace o použité technice.

Výrazným detailem vnějšího vzhledu vozu jsou LED půlkruhy denního svícení, nápisy Delica na přídi i na zádi a celkové vzezření podtrhují černě lakované blatníky. Pod přední i zadní částí vozu jsou instalovány ochranné pláty, zatímco kola jsou hliníková s antracitovou barvou. Zelený metalický lak karoserie byl vyvinut speciálně pro Delicu Mini.

To jsou zatím veškeré informace, které Mitsubishi k nové Delice Mini zveřejnilo. Na více fotek a technické detaily si budeme muset počkat do příštího roku. Ten už naštěstí není daleko, takže si k novince brzy budeme moci říct více.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme