Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Fuso Canter: Nová generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mitsubishi Fuso představilo zcela novou generaci modelu Canter. Zatím jen pro Japonsko.

Nová generace lehkého nákladního automobilu Mitsubishi Fuso Canter se představila v Tokiu a nahrazuje sedmou generaci, která je na trhu od roku 2002. Kořeny této modelové řady ovšem sahají až do roku 1963, kdy měla premiéru první generace.

Nový Canter je prvním užitkovým vozidlem, které splňuje letos představené zpřísnění emisní normy pro Japonsko. Díky své nízké spotřebě paliva již nyní splňuje japonský standard pro nákladní automobily, který bude platit od roku 2015.

K pohonu osmé generace Canteru slouží turbodiesel Fuso 4P10. Nákladní Mitsubishi s tímto motorem může mít o 5 až 8 % nižší spotřebu paliva než jeho předchůdce. Standardně montovaná motorová brzda přispívá k nižšímu opotřebení brzd a snížení nákladů na údržbu až o 20 %. Standardem pro novinku je dvouspojková převodovka Duonic.

Kromě nového motoru a převodovky má osmá generace Canteru i kompletně přepracovaný rám, nápravy a brzdy. Všechny tyto změny mají přispět k snížení hmotnosti vozu a zvýšení jeho bezpečnosti. Nová je samozřejmě i kabina a její interiér, který má posádce poskytovat vyšší komfort než u předchozího provedení.

Prodej osmé generace byl již spuštěn v Japonsku. Na ostatní trhy dorazí nový Canter v průběhu roku 2011.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
13. 11. 2010 14:41
canter
Ja musim obcas jet s canterem 2004.. Pambu s nama a zly pryc si vzdycky rikam. Do mesta je sikovnej, ale presuny mezi nima jsou nic moc, zvlast po horsich silnicich.Kolem omezovace linej, jak vidi kopecek, hned zpomali a na nizsi rychlost jedete max tak 78km/h... a kosmodisk s sebou :-)