Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi nesmí kvůli vyšší spotřebě prodávat dalších osm modelů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Japonské ministerstvo dopravy nařídilo automobilce Mitsubishi Motors pozastavit prodeje dalších osmi modelů.

Zjistily se u nich nepřesné údaje o spotřebě, podobně jako u dalších čtyř modelů automobilky, u nichž automobilka přiznala falšování údajů o spotřebě už na jaře, uvedla agentura Reuters.

Ministerstvo začalo vyšetřovat vozy Mitsubishi poté, co firma v dubnu přiznala, že její zaměstnanci u některých modelů manipulovali s testy spotřeby pohonných hmot a podhodnocovali údaje o spotřebě. Skandál dosud zahrnoval dva miniautomobily Mitsubishi prodávané pouze v Japonsku a dva malé modely, které Mitsubishi vyráběla pro automobilku Nissan Motor. Ta po vypuknutí skandálu koupila v Mitsubishi zhruba třetinový podíl a stala se jejím největším akcionářem.

Další modely, u nichž se nyní zjistily nesrovnalosti, jsou varianty modelů velkých vozů typu SUV Pajero, Outlander a RVR. Ministerstvo uvedlo, že spotřeba u těchto modelů byla až o 8,8 procenta a v průměru o 4,2 procenta vyšší, než se udávalo. Ministerstvo nařídilo firmě, aby na domácím trhu pozastavila prodej těchto vozů, dokud nebudou opraveny údaje o jejich spotřebě.

Provozní zisk Mitsubishi se v prvním finančním čtvrtletí končícím v červnu meziročně propadl o 75 procent na 4,6 miliardy jenů (1,1 miliardy Kč) a skandál těžce zasáhl její odbyt na domácím trhu. Automobilka v celém finančním roce očekává v důsledku skandálu čistou ztrátu 145 miliard jenů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Avatar - Plautus
31. 8. 2016 22:26
Re: Trapne
S tou reklamou máš pravdu, tiež som to už párkrát zachytil a nejedná sa (aspoň u nás na Slovensku) len o vymedzovanie sa voči francúzskym, ale aj španielskym a talianskym autám. Tento spôsob marketingu mi príde nechutný! Ale prichádza Ateca a v Mitsubishi sa roztriasli zrejme *. Tým netvrdím, že Ateca bude o vesmír lepšie auto, ale predsa len už novšie.
31. 8. 2016 21:21
Nenažraného Japonce
hodíme do reklamy, přidáme nějakou extra výbavu jako navíc a tady nám za to utrhají ruce........v EU se spotřebitelům lhát může a dokonce musí....páč to chtějí....
31. 8. 2016 20:23
...
s tím si škodovka hlavu nedělá
Avatar - Hittman
31. 8. 2016 19:03
A
u nás prochází i více jak 50% ))
31. 8. 2016 15:41
Re: Trapne
Psát u auta tabulkovou spotřebu je stejně nejisté jako vsadit si na to, kolik vypiju v pátek vodek :-) :-) :-)