Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi: nový Lancer se představí v Detroitu

Ondřej Láník
Diskuze (49)
V devadesátileté historii automobilky jde o důležitý model. Má totiž definitivně nakreslit tlustou čáru za problematickým obdobím japonské automobilové skupiny.

Na lednovém autosalonu North American International Auto Show v Detroitu se Mitsubishi Motors pochlubí "nejvýznamnějším modelem všech dob". V devadesátileté historii automobilky jde o důležitý model. Má totiž definitivně nakreslit tlustou čáru za problematickým obdobím japonské automobilové skupiny.

Projekt širšího zapojení sdílených komponent známý pod označením “Project Global” byl úspěšně představen již u druhé generace vozu Outlander. Na North American International Auto Show 2007 v Detroitu se díly objeví oděny do zcela nového obleku 4-dveřového sedanu Mitsubishi Lancer.

Lancer sport sedan vytvořený v designérských studiích Mitsubishi Motors v Evropě a Japonsku přináší novou designovou “řeč těla” představenou poprvé v roce 2005 v podobě studií Mitsubishi Concept-X a Concept-Sportback.

Nízký přikrčený postoj, kontrast dlouhé kapoty a krátké zadní části vozu, široký rozchod kol, výrazná maska ve tvaru “žraločí tlamy” a agresivní “oči”, to vše přináší nový Lancer. Vypadá to, že už nebudete muset platit více než milion korun za to, aby vaše obyčejné Mitsubishi vypadalo tak dynamicky, jak je to obvyklé u Lancerů s přívlastkem EVO.

Lancer sport sedan bude na světové trhy uváděn postupně od jara 2007 (nejprve severní Amerika). Základní model pro Evropu bude mít motor 1,5 l (81 kW) známý ze sportovně laděných Coltů. Vrchol modelové řady bude pochopitelně tvořen novým Lancerem Evolution s přeplňovaným motorem 2,0 l. Tentokrát nebude chybět ani vznětová pohonná jednotka, pravděpodobně opět z produkce VW Group.

Ondřej Láník
Diskuze (49)
14. 11. 2006 06:48
Re: LANCER... TVŮJ SEN
Tak potom som to špatne pochopil.....TU, t.j. na www.auto.cz. Ak pod TU myslíme túto diskusiu, tak máš 100% pravdu, proti tomu sa nedá nič namietať. Tým stupídnym úvodom som reagoval na to, ako GTI "povyskočil" pri zmienke že obhajuje VW. Mám pocit, že už všetci začíname byť trochu paranoidní... Ale aby som to uviedol na pravú mieru - GTI OSPRAVEDLŇUJEM SA. ;-)
14. 11. 2006 06:44
Re: LANCER... TVŮJ SEN
Ani nie, Tvojich príspevkov o Golfe je v diskusiách toľko, že nie je ani potrebné, aby si to rozvádzal aj tu. Asi si sa musel hodne ovládať, aby si to sem nepopísal. Každopádne som na nový Lancer zvedavý, ten súčasný nie je moc IN, ale to som už písal.
13. 11. 2006 10:06
Re: LANCER... TVŮJ SEN
Tohle bude pro Klaudia fakt težkej vořech :-) :yes:
Avatar - Dinar
13. 11. 2006 08:24
Re: LANCER... TVŮJ SEN
:-) :yes: Myslíš, že do něj dají i V6? Je k tomu nějaké info?
Avatar - Dinar
13. 11. 2006 08:21
Re: LANCER... TVŮJ SEN
Čtu od shora dolů, GTI v tomhle vlákně, do příspěvku nad tvým, nenapsal ani jednou slovo Golf, jen se vám snaží říct, že typ Mitsubishi Lancer jako auto své třídy má na evropském trhu po dlouhé odmlce téměř nulovou image, tedy nový model bude muset být hodně dobrý, aby si kousek trhu svého segmentu urval. To vše na rozdíl od jeho vrcholné verze EVO, která má se základní verzí společný víceméně jen název, image EVO je sice silná, jenže na ní nelze stavět předpoklad úspěšnosti typu Lancer obecně. Podle mě to GTI píše celkem jednoduchými větami, takže když se hluboce zamyslíš, mohl bys to pochopit i ty a napsat svou reakci bez klasicky stupidního úvodu na téma nick GTI.