Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moje.Auto.cz: 30 uživatelských recenzí Hyundai i30

David Bureš
Diskuze (2)
Prodejně úspěšné Hyundai i30 je oblíbené i na Moje.auto.cz. Uživatelé třicítku hodnotí ve 30 zveřejněných recenzích.

V Nošovicích vyráběnému Hyundaii i30 se v nabité nižší střední třídě prodejně daří, loni byl v Česku po Škodě Octavii druhým nejprodávanějším automobilem této kategorie a nejprodávanějším autem zahraniční značky vůbec. V Česku bylo v roce 2010 registrováno na 4.309 exemplářů tohoto korejského hatchbacku.

Láká tento automobil jen na nízkou cenu, nebo má i jiné kvality? Vedle nabídky redakčních testů tu je i třicítka uživatelských recenzí na Moje.auto.cz.

Uživatel zello vlastní i30 z roku 2008 s motorem 1,6 CVVT (93 kW). Při výběru auta se mimo jiné rozhodoval i nad koncernovou Kiou Cee´d, i30 ale nakonec zvítězila díky kvalitněji zpracovanému interiéru. Majiteli na svém autě však vadí chybějící šestý stupeň převodovky a fakt, že při výměně žárovek musí odmontovat kryty světlometů.

Sotomaior si loni na podzim pořídil i30 s motorem 1,4 CVVT (80 kW). Vedle dobrého poměru cena/výkon si majitel na své i30 pochvaluje prostorný interiér, ze kterého je dobře vidět. Negativem je podle něj naopak citlivost vozu na boční vítr při rychlostech nad 100 km/h.

Billycock si při koupi i30 s 1,6 CRDI (66 kW) nebyl zpočátku vůbec jistý, jestli udělal s výběrem korejského auta dobře, i30 ho ale nakonec mile překvapila. Líbí se mu její kvalitní interiér, nízká spotřeba a velká vnější zpětná zrcátka, kriticky naopak hodnotí nízký výkon, špatně umístěné ovládání palubního počítače či malý zavazadlový prostor.

Moje.auto.cz nabízí i několik uživatelských recenzí kombi i30 cw.

Uživatel iPAQ se při nákupu nového auta rozhodoval mezi i30cw z roku 2010, Škodou Roomster Scout a Kiou Cee’d Sportywagon. Hyundai nakonec vyhrál líbivějším vzhledem, nižší cenou a ochotnému prodejci. Silnou stránkou tohoto kombi je podle jeho majitele motor 1,6 CVVT (93 kW) a také výbava.

Kombi i30cw s 1,6CVVT (93 kW) vlastní i uživatel MajoX. Ten si na svém automobilu pochvaluje jeho prostornost a praktičnost. Slabou stránkou je naopak palubní počítač s málo funkcemi.

Další a další uživatelské recenze Hyundaie i30 a kombi i30cw najdete na Moje.auto.cz. Jestliže uvažujete nad nákupem tohoto automobilu, nebo vás o něm cokoliv zajímá, rozhodně se nebojte zapojit se do diskuse.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (2)
20. 9. 2012 16:50
Kia
Auto je moc pěkný, snad si ho jednou pořídím...to samý tahle kára... [odkaz]
Avatar - saldy
3. 4. 2011 15:47
zrovna
jsem se dočet, že nej nej zpěvák všech čechů je Michal David, tak proč by né i30 >:-[] , hyundaisti, přijeďte na sraz, je nás zatim málo [odkaz]