Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan AR Plus 4: 228 koní na oslavu 65 let modelu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Na Silverstone Classic se představila limitovaná edice roadsteru Morgan Plus 4 s přídomkem AR, disponující dvoulitrem Cosworth o výkonu 168 kW.

Morgan vyrábí svůj otevřený model Plus 4 od roku 1950, letos to tedy je předlouhých 65 let. A při té příležitosti tradicionalistická britská značka uvede na trh speciální edici AR Plus 4, která se chlubí jako první model značky motorem Cosworth o objemu 2,0 l, disponujícím výkonem 228 koní (168 kW). Asi si dovedete představit, jak to s vozem, vážícím pouze 900 kg, bude cvičit...

Co si asi představit nedokážeme nikdo je, jak se s tím popere šasi Plus 4, ostatně určitě nikoli náhodou dostává AR Plus 4 nově vyvinuté zavěšení, vyztužený podvozek, silnější brzdy a stavitelné tlumiče. Obouvá také větší, 16" kola. Snad to bude stačit... Váha šla dolů díky použití hliníkových dveřních panelů a podlahy. Určité změny proběhly i na palubní desce a kabina benefituje z kombinace kůže a kovu. Naopak osvětlení vozu je velmi současné, AR Plus 4 má LED přední světlomety i zadní svítilny.

Morgan vůz představil na právě probíhajícím Silverstone Classic a za auto si žádá 54.995 liber a zájemci by si měli pospíšit, vznikne totiž pouze padesátikusová série a na část edice už teď výrobce eviduje rozhodnuté zájemce.

Michal Fokt
Diskuze (0)