Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan připravuje premiéru závodními vozy inspirovaného modelu Aero GT

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Morgan Motor Company prostřednictvím krátkého videa a několika snímků poodhalil podobu modelu Aero GT. Novinka má být inspirována závodními vozy a zároveň představuje rozloučení s modelovou řadou Aero 8.

Morgan Motor Company začíná již nyní odhalovat model Aero GT, jehož výstavní premiéra je naplánována až na autosalon v Ženevě, který má probíhat od 8. do 18. března roku 2018.

Novinka je inspirována tvary i technikou závodních vozů, které tradiční britská automobilka připravovala pro třídu GT3. Zároveň se má tento model stát derniérou pro Morgan Aero 8, jehož aktuální provedení mělo premiéru na ženevském autosalonu roku 2015.

Morgan Aero GT vznikne v počtu pouhých osmi exemplářů s ručně vyrobenými panely karoserií od dramaticky tvarovaných blatníků až po výrazný difuzor, který má zdobit záď. Každý z těchto osmi vozů má údajně již svého majitele a bude dokončen přesně podle jejich představ a vkusu.

Pod karoserií, která má vynikat výrazně lepšími aerodynamickými vlastnostmi než u výchozího modelu, se má ukrývat pro řadu Aero typický voštinový podvozek z hliníkové slitiny.

V dlouhé přídí pak bude stejně jako v modelu Aero 8 uložen vidlicový osmiválec BMW o objemu 4,8 litru, disponující nejvyšším výkonem 270 kW (367 k) a točivým momentem 490 N.m.

Osmiválec spolupracující se šestistupňovou manuální převodovkou má umožnit akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,5 s a dosažení nejvyšší rychlosti kolem 273 km/h, což jsou stejné výkony jako u výchozího modelu Aero 8.

Za koncem modelové řady Aero 8 v její současné podobě nemá stát nezájem ze strany zákazníků, ale ukončení dodávek atmosférických vidlicových osmiválců značky BMW britské automobilce Morgan Motor Company.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)