Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motochimp: Nejmenší elektroskútr na světě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Vanda Electrics ze Singapuru stojí za vznikem skutečně miniaturního jednostopého stroje s názvem Motochimp. Ten přitom není pouhým konceptem, ale míří do prodeje.

Motochimp se veřejnosti představil na letošním Mezinárodním veletrhu průmyslového designu v čínském Šen-čen a jeho prodej se má rozběhnout nejprve v Japonsku a na dalších vybraných asijských trzích. Dále se na něj mohou těšit i ve Velké Británii a s menším zpožděním má dorazit i do Evropy.

Základem stroje s celkovou délkou 1076 mm, šířkou 614 mm a rozvorem kol 750 mm je rám z oceli a hliníku, v němž je uložena lithium-iontová baterie.

Pohonnou jednotkou je elektromotor s výkonem 350 W a napětím 48 V uložený přímo v zadním kole. Motochimp díky němu dokáže dosáhnout maximální rychlosti 30 km/h.

Kapacita baterie sice nebyla zveřejněna, ale má umožňovat dojezd na jedno nabití okolo 60 kilometrů. Dobíjení z běžné elektrické sítě prostřednictvím kabelu uloženého pod sedlem pak má trvat pouhou hodinu.

Motochimp, jehož design byl údajně inspirován kresbou desetileté dívky, má cenu stanovenu na 2000 amerických dolarů (zhruba 50.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)