Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na Chomutovsku řádili zloději. Ze sedmi Škodovek ukradli kapoty a světlomety.

Jan Mička
Diskuze (26)
Krádež se stala v noci na pondělí 7. března. Zloději „očesali“ sedm Škodovek o kapoty a světlomety.

Ještě donedávna jste si mohli být téměř jistí, že když necháte novější Škodovku s vestavěnou navigací přes noc bez dozoru, můžete se ráno „těšit“ na nepříjemnost v podobě rozbitého skla a kabelů trčících z přístrojové desky. Nyní už to ale zloději nemají tak snadné. Například současná generace Octavie má veškeré důležité části multimediálního systému rozmístěné na více místech v přístrojové desce a s tímto faktem neobeznámený lapka může ukrást maximálně tak dotykový displej bez dalšího příslušenství.

Jenom multimediálním systémy však ze Škodovek, potažmo sesterských modelů koncernu Volkswagen, nemizejí. V hledáčku zlodějů jsou například xenonové světlomety, kapoty a tradičně i litá kola, která stoprocentně neochrání ani originální bezpečnostní šrouby. Fotografie z nedávné loupeže dvaatřiceti litých kol z osmi nových Superbů (stalo se tak v pátek 19. února Lipně nad Vltavou) najdete v galerii, přičemž na svědomí ji zřejmě má organizovaná skupina zlodějů. Že by ta, která se v noci na pondělí 7. března „postarala“ o sedm starších Škodovek?

Nejnovější případ hromadné krádeže automobilových dílů se odehrál v Jirkově u Chomutova. V hledáčku lupičů skončily Octavie druhé generace a Fabie předešlých dvou generací, z nichž zmizely přední světlomety a kapoty. Podle informací serveru Blesk.cz té noci zhasly v Krušnohorské ulici lampy veřejného osvětlení, čemuž ale obyvatelé, potažmo majitelé inkriminovaných vozů, nevěnovali pozornost.

Zdejší policie se prý s takovým množstvím najednou vykradených vozů už dlouho nesetkala, nicméně i tak patří vykradená auta k nejčastější trestné činnosti v okrese. Starosta Jirkova Radek Štejnar uvedl, že lampy veřejného osvětlení byly zkratované – zloději si tím nejspíš zajistili příhodnější prostředí.

Jan Mička
Diskuze (26)
23. 2. 2020 10:49
Krádež
To je strašný, co se děje. Proti těmto krádežím snad nejde auto ani nijak chránit. Já mám naštěstí u domu garáž, takže mám přes noc auto schované, ale každý tuto možnost nemá. I tak mám ale v autě alarm, který by mě na nějakého vandala upozornil. Vždy když odcházím od auta, tak kontroluji, jestli jsem ho opravdu zamkl. Používám k tomu vystřelovací klíč, který jsem si vloni objednal z https://www.auto-klic24.cz/ . O bezklíčové odemykání auta nemám zájem.
Avatar - Barrichello
11. 3. 2016 09:46
Re: Fabia
Von tam někdy byl motor? to nebyl motorek do stěračů a fén? To sou věci >:D >:D >:D
11. 3. 2016 03:41
Re: Kradne sa vsechno...
GPS zabezpečení jsem měl kdysi v OI a naštěstí jsem ho nikdy nepotřeboval. Škodovku jsem ale prodal a koupil si raději Japonce. Jezdí na rozdíl od Škodovky bez poruch a nekrade se. Manželka má sice ještě na ježdění po městě Fabii, kde jsem taky namontoval GPS zabezpečení, dnes to není nic drahého i s možností sledování vícero funkcionalit ve voze. Špatná zpráva je ale to, že existují i účinné rušičky od několika dolarů do vyšších částek, dle výkonu. Stačí ji strčit do zapalovače a GPS to vyruší, bohužel. Takže GPS už dnes není žádná jistota a může si to lehce pořídit kdejaký čorkař amatér, natož profík. Tohle musel někdo udělat na objednávku na kšeft, zřejmě pro nějaký autoservis. Ruce takovým žebrákům dolámat málo.
11. 3. 2016 03:28
Re: Fabia
Taky mě to při pohledu napadlo >:D
11. 3. 2016 01:16
Re: Je to bohužel tak,
[odkaz]