Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na dálnici D1 se budou zase bourat mosty. Silničáři radí: Jeďte přes Tábor!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Jestliže pojedete v noci ze soboty na neděli po dálnici D1, připravte se na dlouhou objížďku. Kvůli bourání tří mostů ŘSD radí objet konkrétní úsek přes Tábor!

V noci ze soboty 22. dubna na neděli 23. dubna bude uzavřena dálnice D1 mezi 21. a 90 kilometrem. Silničáři zbourají tři nevyhovující mosty. Jde o dva nadjezdy mezi Ostředkem a Šternovem a jeden v úseku Hořice - Koberovice. V tiskové zprávě to uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Řidiči budou moci uzavřenou dálnici objet po náhradní trase.

Kompletní uzavírka dálnice potrvá od sobotních 19:00 do nedělních 09:00. Ve směru na Brno budou auta v této době sjíždět na 21. kilometru u Mirošovic a dále pojedou po silnici I/3, dálnici D3 a silnicích I/19 a I/34 směrem na Humpolec, kde se opět napojí na dálnici. Stejnou objízdnou trasu použijí i řidiči v opačném směru z Brna. To znamená, že kvůli objetí zavřených úseků řidiči pojedou až přes Tábor, což je proti běžné trase dlouhá zajížďka. Tato trasa je dlouhá 115 kilometrů, ve srovnání s přímou cestou po dálnici D1 je tudíž o více než polovinu delší.

Takhle dlouhá objížďka tu ještě nebyla, díky ní ale silničáři zvládnou zdemolovat tři mosty naráz. Jinak by se dálnice musela uzavírat na třikrát.

S dopravními komplikacemi musí řidiči počítat bezprostředně před uzavírkou i po jejím skončení. V úseku Hořice - Koberovice bude v sobotu od 13:00 do 19:00 provoz kvůli přípravám demolice sveden do jednoho provizorního pruhu. V neděli, po skončení úplné uzavírky potrvá stejné omezení provozu na dálnici do 15:00.

Ve druhém úseku mezi Ostředkem a Šternovem bude kolem 42. kilometru dálnice ve stejný čas doprava svedena do jednoho pruhu pouze ve směru z Brna do Prahy. Termín úplné uzavírky vybralo ŘSD na víkendovou noc úmyslně proto, aby uzavírka zkomplikovala cestu co možná nejmenšímu počtu řidičů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - jozephko
22. 4. 2017 14:02
Jen cestou na Tábor...
Jen cestou na Tábor,
přes pár údolí, přes pár hor.
Za kopcem každým čekám,
že uvidím konečně město Tábor.
Avatar - twistedTSD
22. 4. 2017 11:43
Re: Waze
Waze mě posledně trochu zradil, když mě (chvíli poté, co mě z dálnice stáhl) dostal zpět do nehybné kolony už na nájezdu a odmítal se vrátit na okresky. Asi mu dělá potíže, když je jeden pruh sveden za svodidla a jede, zatímco druhý stojí.
22. 4. 2017 11:08
Waze
Případně použijte Waze navigaci a ona najde vždy nejlepší objizdnou trasu :-)